Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Valószínűleg ez lesz, hacsak nem ő maga hozza vissza.[#eplus2]

jani300

Egy 24 V 600 W os DE 100-120 Voltra .
Vicor v1 nu3 01 ez 120 voltos csak hentereg itt :)
Egyszer hirdettem de nem kellett senkinek .
Ha jársz erre odaadom játszani :)
Az előzőt azt baráti áron vettem ,muszáj volt elhozni . :)

Devecz Miklós

Küldtem képeket az email címedre.

zozo

OK, köszi, jegyeztem, de az első lépés, hogy milyen áramfejlesztőt tudok szerezni. Volt egy 120V-os 800W-os 58dB-es, de sokáig vártam és közben elkelt.
Még vadászgatok, aztán meglátjuk. Lényeg, hogy lehet kapcsoló üzemű tápot is találni 600-800W tartományban és ez már fél siker.

zozo

Húúúúh Miki!  -ez nagyon baba!  Ehhez már érdemes célirányosan aggregátot keresnem. Elbótoljuk!  köszi.

jani300

Egy ötlet ,ami rám jellemző ,de vállalom ...
Ha van megfelelően csendes benzinmotor , az hajthat mindjárt egy megfelelő feszültségű gépkocsi generátort és meg van oldva .
Az is felmerült bennem hogy a hajó akkuit töltenéd ?
De ha esetleg nem szabad akkor nem is kérdeztem ...

Devecz Miklós

Ha addig ráér, akkor a Fehérvári talira elviszem. [#wave]

zozo

Igen, jól saccoltad a felhasználási célt :)
Az a helyzet, hogy egy Briggs fűnyíró motorral már jópár éve tekertettem Lada generátort. Az volt a tapasztalat, hogy dupla fordulatra kellett gyorsítani a generátort, de ha  terheltem, akkor meg megfogta a motort.  No meg csendes sem volt. Aztán nem kínlódtam vele.
Nagyon frankón hangszigetelt aggregátok vannak, a kikötőben láttam egyet ami épen töltött, szinte akkor vettem észre, mikor mellé értem, hogy valami szuttyog itt.

zozo

Email ment, köszi.

svejk

Kipufogóra colos gumislag?
Tudod mint az indián "erdészeknek" a láncfűrészen...

jani300

Miket tudsz !
Lehet azért fulladt a Briggs ? :)

svejk

Nem tudom, csak hallottam a technikáról....
No meg eredményét láttam, derékmagasságban kivágott fák, mert lehajolni is lusta volt. [#violent]

zozo

Igen, a slag vége meg a víz alá :)  
Amúgy vicces, mert robbanó motorral ugye nem szabad hajót hajtani (lúzer egyszerű embernek), de a víz fölött a "mólón" berreg az áramfejlesztő, aminek a füstje ugyanúgy a vízbe érkezik végül.  

Az indián láncfűrészessel hogy is volt?

svejk

állítólag ha rajta van valamennyi gumislag akkor már annyira lecsendesül, hogy csak egész közelről hallod az erdőben.

zozo

Hát ha a rézbőrűeknek müxik, akkor ezt meg kell majd próbálnom. Köszi!!!