Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Azért egy visszacsapó szelepet beépítenék!
Biztos ami biztos. [#wave]

zozo

Ja, ja, -arra van kitalálva a pingpong labda ;)

Devecz Miklós

Ilyenen nem gondolkodtál:

Nincs benne benzin, csak propán.

zozo

Semlegesbe átviszem, sok lesz itt az off.

vadember

Szerintem a következő képkockákon mentést kérhet a bácsi, csak az kivágták.[#vigyor] Ahhoz képest, hogy a csónak egyharmadát elfoglalja a motor, hamar elfogyott a lendület.
Játéknak valóban nagyszerű de nem igazán praktikus. Mekkora lehet ezeknek a motoroknak a hatásfoka és az literre vetített teljesítménye?

RJancsi

Minél nagyobb a hőmérséklet különbség a "hideg" és a "meleg" tér között, annál jobb. Ipari kivitelben akár 40% is lehet. A barkács kiviteleknél (mint pl. ebben a csónakban) szerintem nem éri el a 10%-ot sem. A csendes működés miatt tengeralattjárókban is alkalmazzák, ott a hideg teret a hajótestre építik és a tenger hőmérsékletére hűl le. Nekem is van egy kínai makettem, ha jó hangulatban van, tenyérre téve a testhőmérséklettől is mozgásban marad.

Motoros

Elsőnek azt lenne jó kideríteni, hogy ez miféle pantográf, mert nem közönséges az biztos.
 Még az is lehet hogy valami igen finom órás kategóriába eső alkatrészekhez való gép, óraházak marásához gravírozásához. (akkor egy vagyont is érhet még így is)

A műszer meg ha szkópcső van benne és össze van kombinálva egy érzékelő mikrofonnal akkor rögtön kimutatta a nemkívánatos rezgéseket, még azelőtt mielőtt a melós észrevette volna.
A gravírtű kopását vagy kismértékű kicsorbulását sokszor a munka végén vesszük csak észre---akkor is csak mikroszkóppal-- amikor már késő.
De csak tipp akar lenni.

designr

Adokveszek 91517. ben van pár kép a pantográfról.

Szalai György

"A gravírtű kopását vagy kismértékű kicsorbulását" érzékelni lehetne a megmunkálás hangképének változásából?
És ez a változás markánsan láthatóvá tehető egy ilyen készülékkel?

designr

Profilköszörű egyébként..
Studer PSM 150

jani300

És szét lesz bontva !  [#csodalk]
Egyből feltűnt ,de nem akartam belefolyni ...

designr

Régen,vagy 20 éve sok lemezformát készítettem gipszhúzó ,stukkógyártó ágyhoz..saválló lemezből ..mindegyik formához kézzel kiflexelve-reszelve a negatív huzólemezt..akkor jól jött volna hasonló..

jani300

Az ember nézi az Angol vagy amcsi filmeken a régi 100 éves műhelyeket .
Ebben az országban ilyenek nem lesznek .
De ez biztosan nem idevaló már .
Egyszer láttam csak optikai köszörűt , biztosan emlékszel rá .

drehás

Szevasztok!
Hátha vasalaki már tudja?
Vásároltam kinai 40w-os ledes lámpát a marógépemre,de sajnos néhány hét után feketén világít.Az adatlapján 10000 óra van.Ha netán valaki már ismeri a kapcsolást az nagy segítség lenne.
A kisebb tesóját szétbontottam,de titkosítva van az IC típusa.

drehás

vasalaki=valaki