Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Alu vezetékre érvéghüvely??
A pics...ba szalad mellettem technika rendesen... :(

000000000

igen !
Vékonyra alura meg pláne mert az ilyen sorkapocsba elnyirja a csavar az alut ha megtéped bár 16 alura kicsi az esély!

000000000

megtéped=megtéped a csavart...

svejk

Muti' már ilyen hüvelyt, nem segít a barátom!

Most úgy van, hogy a 16-os alu hosszabban blankolva, átdugva egy lyukon, visszahajtva és visszahúzva egy másik lyukon a kampó. Így legalább két csavar szorítja.

000000000

Örülök, hogy ezt leírtad. Már, kezdtem magam rosszul érezni.
De, nagyon határozottan emlékszem a mérő bekötésére.
Egyébként, megnéztem. 80 -ban kötöttek rá a mérőhelyre.

b4nm7gjvr

Pedig én is szoktam:

000000000

Az is jó !
De érvéget táncsak ismered?:)
Amit montam fövezeték leágazot az ilyen betápos csatikat eben kötök meg fér bele vezeték meg 2 csavar egy furaton nincs keresztmetszet csökentés de helyet igényel sajnos lekisseb 25mm2 belöleleágazó

svejk

Hmm... ha jól olvasom ezek is réz hüvelyek csak ónozottak?

Hogy mik vannak?!

No de akkor ezekhez kell lenni speckó fogónak is, ami teljes hosszban azonos keresztmetszetre szorít.
A mezei rézsodrathoz való érvéghüvelyfogó nem lehet erre alkalmas.
Lehet pont ilyenre való az egyik betétem ami hatszögalakot nyom? Sosem használtam még.

000000000

Az csak elemiszálasra kell megnyomni fogoval!

svejk

Persze, hogy ismerem, de most már látom az aluhoz való ónozott.

A linkelt leágazód szintén bronz betétes tehát ugyanott lennék vele mint az eredeti sínnel.

000000000

Elemi szálasra irisz krimpelöt haználok érvéghez ez 4 oldalasra nyomja na meg univerzális a keresztmetszethez...

svejk

Ej basszus jól le vagyok  maradva...
Tehát azt mondod választok a tömör alu huzalra épp passzolót és mehet be a rézsínbe előzetes rányomás nélkül?

Nekem ez nem tetszik... :(

000000000

kulturátabb  ...[#kacsint]

000000000

Huzd meg rajta a csavart aztán probáld le venni...[#vigyor] ha oldal irányba is meghuzod a vezetéket igy nem törik el sem ha utolagosan is rendezed az alu vezetéket én azért igy csinálom!

Szalai György

Hát. . . Nem tudom.
Gondolom a Wago paszta új. Az Ensto SR1 meg húsz éve is volt. De lehet, hogy az még nem ehető, ma meg már mindennek annak kéne lennie szinte.
Olyan is volt meg van is, amiben éles cink szemcsék, átszúrva az oxid réteget, kis ellenállású vezető hidat képeznek.
Használják is az alumínium földkábelek préselt kötőelemeiben.