Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

A francba, megbuktam, most nézem az arany rosszabb vezető mint a vörösréz. :(

ANTAL GÁBOR

Érdekes és egyéni módon memorizálok . A nyelvtanulásban is hasznos . Megtanulok egy fogalmat , memorizálok egy számot . és kapcsolok hozzá több valamit  . Egy szót tárolok és mégis 3 at tudok .
No ez is ilyen .. De tök hasonló pl a Kanthal C fajlagos ellenállása is . Egy matematikailag közismert szám de nálam két fogalom . ( a Kanthal C fajlagos ellenállása = ???)
A lényeg , semmi közük sincs egymáshoz de csak egy számot tartok észben és mégis kettőre lehet alkalmazni

ANTAL GÁBOR

BINGÓ    .. de olvasd el az utolsót is . ( az egy újabb feladvány )

jani300

Nekem is ezt dobta .
Ott a bökkenő hogy hiába:(

svejk

Ja..., meg volt a 3 meg a 7 fejű sárkány is. :)

PSoft

Igenis...Tanár Úr!
[#worship]

PSoft

Elárulom, de csak Neked...

Nekem is!!!
(de, így lehet mások előtt...okosnak tűnni)[#nyes]

svejk

Egyébként jók ezek a lexikális tudások, de a kívülállóknak néha bosszantóak.
Pl. egy kollégám valamiért anno megtanulta a Pi-t 6 tizedesre Piszlicsáré dolgokat is azzal számol....rendkívül idegesítő.

Nosza rajta mi is belekötöttünk az előbb a 3 tizedeses fajlagos rézellenállásba. :(

ANTAL GÁBOR

Sosem kellett fejből kiszámolni ( közelítőleg) hogy mennyi tangens vagy szinusz mondjuk 5 fok ??  Mert ott igencsak jó hasznát lehet venni ??

ANTAL GÁBOR

Bizisten én is tudom. Igaz csak 5 tizedesig . Ritkán használom is ( pont tegnap ellenőriztem le egy Zimm katalógusban egy adatot mert 3.14 el nem az jött ki mint amit leírtak .. 3.14159.

PSoft

Gábor!

Én eddig, tisztelettudóan beszéltem veled.
Hagyd, hogy ezután is úgy legyen.[#vigyor2]

Ma reggel ötkor, pld. 11 fok volt.
Rögtön tudtam,(fejből):) hogy kevés lesz egy póló.[#nyes]

svejk

És vettél fel mellé tang.-át? :)

jani300

Jól van . Most már biztosan tudatlanul halok meg .
De azért szeretem ezt a fórumot :)

000000000

Legjobb az elemi szálas vezeték tetszés szerint be állítható a keresztmetszet de csak 1x (száll kihúzás)...[#vigyor][#vigyor][#vigyor]

ANTAL GÁBOR

Ok   nem leckéztetni akartalak  ( és senkit sem !!) egy módszert akartam ismertetni amivel könnyem lehet memorizálni hülye számokat ( amire nekem igenis sokszor van szükségem )
. Mégcsak korosztályi ellentétnek sem tekinthetem .  
Én amikor felébredek sokszor fejeben számolok olyan dogokat amiket mások számológéppel tesznek
( igaz én lusta vagyok felkelni [#kacsint][#kacsint])  de tévedni sem szoktam )