Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Én meg úgy vagyok vele, hogy a 1,5mm2 keresztmetszet alatti vezetékek játékba valók.
Ezért másfelest használok világításnak is és az pont elég a konnektornak is.
Szóval alapesetben minden másfeles, és a világításnulla nem a konnektornulla, hanem külön szál.
Fázisok és kapcsolószálak feketék, a nullák kékek, a védővezetők meg zöldsárgák. Nincs más, nem veszek sokfélét.
A kapcsolószálak végeire malacfarkot görbítek, de az csak nekem jelölés.
Ha esetleg kérnék, akkor érvég jelölővel jelölhetem, hogy mi mi, de még nem volt olyan.
Rajzot sem hagyok hátra, ha nem tervezett a tervező, akkor nincs. Én dolgozok fejből, más meg majd keresgél, ha ért hozzá.
Egyetlen egyszer kaptam egy házhoz részletes elektromos terveket, az a ház egy svájci tervezőmérnöknek épült és Ő tervezte magának.
Na, az meg volt tervezve rendesen.

PSoft

[#eljen]

Magam is így vélem.

Gondolom, a másfelessel húzott konnektor áramköröknek...C13A védelmet építesz be?[#nemtudom][#nyes]
Meee én...nem.:)
Habár, épp a napokban építettem be C13-at, egy általános célú egyfázisú dugaljnak az ÁVK elé.
(nem volt kéznél tizenhatos):)

szf

Azért felteszem a kérdést:
Melyik megszakító old le előbb zárlat esetén?
-szolgaltatói oldal B16A, valahol a lakásban C10A?
- vagy szolgáltatói odal C16A, valahol a lakásban B20A?

fn47xk7ei

Konnektort viszont én nem kötöttem 1,5-össel inkább 2,5 mm2 - de ez csak a lakás , a műhely felé meg természetesen adtam ami belefért .

fn47xk7ei

Zárlat esetén akár egyszerre is leoldhat mindkettő de gondolom a kérdésed inkább terhelésre vonatkozott arra pedig létezik hivatalos táblázat , persze egyedi eltérések a használat során lehetségesek .

Kelepeisz Lajos

Esetleg neked nem kell egy ilyen áramkör, én szívesen vennék egyet. Valaki nem tudja megmondani aki tud Oroszul hogy szállítanak e hozzánk és mekkora össze az a 2000p
Uni motor meghajtó.

vadember

1 rubel most 4.35 Ft. 2000*4.35=8700 Ft.

vadember

Van Ebayen erre a TDA1085 chipre épülő szabályzók. Ugyan ezt tudhatják.
TDA

TDA KIT

Kelepeisz Lajos

Köszönöm a tippet, lehet kipróbálok egyet.[#eljen]

000000000

Ki hogy vitelezi ki Fi relét elé  (kötheted) a világitást ha kiold pl sötétbe ne keljen botorkálni az elosztoig!
Szin jelölés is egyedi lehet ha kivánja pl világitási áramkör lehet barna könnyeben áttekintet....

000000000

U2010B is hasonló és egyszerübb is...

Révész Richárd

Kicsit túlbonyolítjátok ezt a villanykérdést.
Szalai kolléga leírta a tutit. Egyszer megcsinálod oszt 20 évre el van felejtve. Nem kell túlvariálni.
Ha ebből él meg valaki akkor erre nincs idő

000000000

Ne keverd a kettöt Névleges áram karakisztika betü jelzés a zárlati áram ennek több ezer szerese kA jelölik a kis megszakiton is feltünteteik...

fn47xk7ei

Nekem úgy van megoldva , hogy zseblámpa van az ajtó melletti polcon .[#wave]Komolyra véve a dolgot meg nekem nem nagyon szokta leverni a FI relét semelyik éjszakai fogyasztóm .Te mit barkácsolsz este , hogy ilyen problémáid vannak ?

szf

Én nem keverem!Csak hátha van valakinek valamilyen tapasztalata ezekkel kapcsolatban.
Az elmúlt 2 hétben végignéztem, hogy egy áramkörben mindig a "B" megszakítók oldottak le előbb. Már minden márkájut kipróbáltak a helyiek, de a végső megoldás  a szelektívitásra B-B vagy C-C volt.