Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

zozo

Kérdés, hogy milyen feszültség mellett 3A a motor árama.
Nálam is 3A-es és 3V-os motorok mennek, 3 db, de még 3 A felett soha nem bírtak zabálni 32V-on. (ez kb. 100W)
A te tápod meg 350W-os, annak 4 motorral bőven meg kell bírkóznia.

ajpwg6jrn

Igaza van Zozonak, bőven elég oda 1 db 350W-os táp is a ventilátor szerintem alacsony terhelésnél is bekapcsol, szóval ne abból indulj ki. A motormeghajtó bemenetét viszont érdemes lehet pluszban pufferelni, lealább 1000uF-nyi kondival, ha valami kínai cucc.
Ezen felül a kapcsolóüzemű tápok kimeneteit ilyen módszerrel nem illik összepárhuzamosítani, mivel mindegyik táp a saját kimenetére szabályoz, és ha csak 0,5V-nyi diferencia is van az összepárhuzamosított tápok kimenetei között, akkor az alacsonyabb kimenetű feszültségű már nem is fog dolgozni, csak akkor amikor a második túláram miatt leszabályoz.

94yw8tv6c

Ha jól nézem, akkor nekem is hasonló motorjaim vannak mint neked. 57BYGH627
De van 3 darab hosszabb is 112mm-es, ezeket még tavaly vettem, csak félbemaradt a projekt. Azok pörgették fel ugyanezt a tápot.

Timár László

2000W van ráírva a flexre. az 1440W igaz. 2000Ft ért nem tudok csináltatni. Sokkal többet meg nem áldozhatok egy 10000Ft-os gépre. Igy is kellett cserélnem a fogaskerekeit, mert kilazult a fedél csavarja, és a fiam nem vette észre, mikor az áthidaló I betongerendát vágta.

Timár László

Látom az Alin. Nem megoldás. Még nyákot is kell csináltatni, dobozt, vagy valamit, meg potméter, meg ellenállás stb. Ahogy Elektron mondta, ami már ki van találva ne találjuk ki.Nincs bankszámlám se, telefonom se. Már gugli fiókom se, se facebook. Ideális munka lenne a terrorizmus, meg nem találnának. Valami zsíros megbízás esetleg?

Timár László

Látom az orosz nyákot. Még be is férne. Ez melyik boltban van? Mennyiért? Látom ez 16 amper input.

000000000

Hááát, Úgy születtem, hogy mindent ismerek, minden tudok.[#taps]

Életem második napjától kezdtem felejteni.[#rinya] (pl. hogy honnan és hogyan kerültem ide.)

Ma már, ahogy öregszem, egyre inkább alig emlékszem valamire,
 abból a velem született, rengeteg tudásból.[#nemtudom]  
Ezért kénytelen vagyok ismét tanulni.[#fejvakaras]

Köszönöm a linket![#eljen]

000000000

Van még mit tájékozódnod, régi rádió ügyben.[#conf][#nemtudom]

fn47xk7ei

Gyermekkoromban ..Orion rádió .. egy 1,2 mm átmérő körüli szigeteletlen vasdrót földelő vezetékkel és a végén "földnek" kinevezett  uborkás üvegben víz a padlón . Féltem tőle de kíváncsi voltam és az ujjam hegyével óvatosan hozzáértem - no ez volt az első találkozásom az elektromos árammal !Mintha ezernyi tű szúrta volna meg az ujjam ![#rinya]

zozo

Ifi koromban javítgattam csöves rádiókat, volt egy fémdobozos fajta, aminek  a házát a sasszitól gumi alátét és a csavarra húzott harniscső darab szigetelte el. Addig, amíg a gazdája szét nem szedte és ki nem hagyott belőle ezt-azt.

Elhozták, hogy recseg, de az egész család életben volt. Tudták, hogyan kell bedugni a konnektorba :)

jani300

Igen ez valóban így lehet .
De nyitott vagyok minden infóra :)
Az más dolog hogy mit értek belőle ...
A régi hálózat nem is volt szerintem nullázva .
"Öregektől" hallottam ,ha csak a fázist vitték ,és helyileg a föld adta a másik kontaktot ,még a mérő sem mért .

94yw8tv6c

Hasonlót ma is csinálnak mikor rákötik a nullát a fűtéscsőre pl egy emeletesben és a többi lakó meg csodálkozik, hogy miért csíp a víz. Az óra ekkor sem mér az illetőnél és ezt nevezik áramlopásnak [#csodalk][#nyes]
Apám egy időben villanyórákat cserélt, és látott furcsaságokat [#csodalk]

000000000

Ez magánszemélynek egy projektje ami a gyári kapcsolást csinálta és publikálta ez tudja mindkettő funkciót amit szeretnél (softstart individualitás és fordulat szabályzás)...
Itt a fórumon biztos lesz valaki aki legyártja neked vagy hobbielektronikán(kérdez rá még)!

000000000

helyesírás ellenőrző hülyesége kezd az agyamra menni...[#violent]

individualitás=lágyinditás

jani300

Ezt azért kétségbe vonnám .
Az órába mindenképpen be van kötve a nulla , és az a kapocs csak híd az órában , és a földelés is nulla gyakorlatilag , csak érintésvédelmi és erősáramú szempontból van különbség a szerelésben .