Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

x0xfbtp58

Annyira tartalmaz UV-t a halogénlámpa fénye, hogy ragasztók UV kezeléséhez készítenek forrást halogénizzóval. Az általános világításra szánt halogénizzók üvegét pedig UV-elnyelőre kell hogy készítse a gyártó. Az autóizzó esetén nem tudom mi a helyzet,főleg noname gyártó esetén, de az erős pontszerű fény és a nagymérvű közeli-infra tartalma, amit a szemlencse még átenged és a retinára fókuszál, előbb károsítja a szemet. Olyan, mint amikor a napba nézel. Akkor sem az UV miatt károsodik a szem elsősorban.

dgwxjcujp

Sziasztok,kis segítség kellene,a főórsomat egy nema34 es 13Nm motorral akarom meg hajtani kérdésem az lenne h bekötésben tudtok e segíteni?

94yw8tv6c

sasi

A hozzászólásod inspirált néhány mérés elvégzésére, mert a neten nem találtam korrekt adatokat.

A mérőműszer PCE-UV34, érvényes kalibrációval.

A táblázatból kiolvasható, hogy a fél méter távolságban az UV sugarakat is átengedő burájú halogén lámpák UV sugárzása kevesebb, mint nyári, felhős időben a szabadban mért érték.

Mértem több típusú gépkocsi halogén égőt, mindegyik 0-ás eredményű volt, ami érthető, mert ha UV sugárzása lenne, idő előtt lebontaná a műanyag lámpaházat.  

Úgy vélem, hogy a halogén fényforrások UV sugárzása élettani szempontból elhanyagolható, hiszen a nyári felhős időben ~ 4,3 x UV sugár ér bennünket, mintha fél méter távolságról bámulnánk egy halogén lámpába.

Az orosz videón látható kiforrasztás nem egy optimális módszer, ezért ezt ki sem fogom próbálni.

Szalai György

Az ideális megoldásban, úgy 250 W teljesítményű lámpában, 500-1500 nm infra kibocsájtásra tervezett izzószál fényét aranyszín ellipszoid tükör fókuszálja 2-3 mm átmérőjű foltba 40 mm fókusztávolságon, ahol kb. 10-15 W forrasztási teljesítmény adódik.
Vagy ezer wattos izzó, ötven watt forrasztási teljesítmény.
Még az ideális sem annyira ideális, nemhogy a videón látható.

fvmbs7r7e

Sziasztok!

Tud valaki hozzászólni Egy 90-es években készült cnc marró. Allen Bradley vezérlő újra szoftverezésébe? Series 8600 Mono os v5.0.
Ha valaki ért hozzá kérem jelezze..

Köszi..

kuner

Sziasztok.

Valaki tudna segíteni a csatolt asm fálj átkonvertálásában?
Hex fájlra lenne szükségem.

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

ki005gz70

Sziasztok !

Az a4988 léptetőmotorvezérlőt ismeri valaki ? Az érdekelne róla, hogy mennyire pontosak a mikrolépései ? Kis motorokat hajtok, de mindig kénytelen voltam az msd (vagy me432 ? vagy linuchan 432?- mind ugyan azok) vezérlőket venni, mert annak a legszebben a mikrolépései. Tb- vezérlőket probáltam még, de egyik sem jó, raszteres gravírozásnál csíkos lesz a kép, mert ugye nem egyenletes osztja fel a mikrolépéseket. Az a4988 mennyire alkalmas erre ?

s7manbs8

Valahol mintha azt olvadtam volna, hogy ez a féle annyira nem pontos.

ki005gz70

Igen, én is erre tippelek...1000Ft-ért mit vár az ember ?

s7manbs8

s7manbs8

ki005gz70

kiderült, hogy 5kg-elhúz :)

egyszer lesz időm, rászánok pár órát, fogok egy motort, ráteszek egy lézerceruzát, és összehasonlítok pár vezérlőt hogy 1/16-on milyen egyforma lesz a távolság a falravilágított  pontokon.

x0xfbtp58

Elhanyagolható mert, UV elnyelő adalék van az üvegben vagy  a lámpából UV elnyelő burkolaton keresztül jön ki a fény. Én sem állítottam egyebet.

Vetesi75

Üdv! Kinai négytengelyes LPT-kártyánál - Mach3 interface board, BL-MACH-V1.1 - találkoztatok már optocsatoló hibával? A GND-k össze vannak kötve és +5V-ra nem reagál egyik sem. EL817-ek vannak rajta. Kettő db-ot is próbáltam, ugyan azt produkálják, mind a kettő friss beszerzés.