Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Se földelés se semmi .... érdekes egy cucc, lehet leválasztó trafóról kell járatni ... az egészet ?

prinx

Köszönöm a válaszodat akkor óvatos leszek, vagy lehetséges hogy inkább valami megbízható tápot beszerzek és ahhoz egy elektronikát.Talán úgy jobban járok.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket.

s7manbs8

A motor mindenesetre egy akármiylen táppal is forog elvileg, ha adsz rá egy sima 40-50V-ot megnézweted hogy forog. Persze úgy nem lesz olyan gyors meg erős csak próbaképpen.

prinx

Ráakasztottam egy 54V-os kapcsi tápot megy szépen. Gondom nekem is a nyomatékkal van, így nem lesz benne akkora nyomaték, más nem megpróbálok 100V-os tápot venni.

s7manbs8

Nem tudom mennyi kell neki, mert a tápján is 110/220-at ír, hogy hogy tudja, hogy a motoro menynivel megy lehet valahogy megméri, 50 V-tal mennyi a fordulata ?

s7manbs8

prinx

Sajnos nincs fordulatszám mérőm ezért nem tudom AC 110V-230V-ból DC 100V állít elő a motornak ennyit tudok.

g89ketty

Kerítsetek egy OHMmérőt! Nekem gyanus, hogy leválasztós kapcsi táp.

prinx

Üdv csak multim van azzal próbálgattam méricskélni de nem sok sikerrel mert össze vissza mér itt gondoltam hogy valami PWM cucc.

000000000

Ezen a képen látszik ahol a potit kötöd be 3 kissebb sorkapocs bal oldalt a pwm szabályzó ic+ tápja (kis ferit tápjával+ kondi is) ez a potinál nincs érintés védelmi probléma galvánikusan leválasztot... de az egész kocerájra védöföld kell ami egyértelmü is...

prinx

Üdv köszönöm a válaszodat a védőföldet a burkolat házára raktam, nem tudom hogy így jó -e?
Gondolom ez táp felejtős lesz.

000000000

Van itt legalább két elég nagy gond:

1. Ez így egy életveszélyes marómotor vezérlő cucc, javaslom gyorsan felejtsed el, kár vele foglalkozni.

2. Ha sikerülne is bekötni, a valós fordulatszámnak és a Mach vagy bármilyen más program által kijelzett fordulatszámnak kevés köze lenne a valósághoz. Persze ha nem érdekelnek a tények CNC-zés közben, és nem zavar, hogy amit látsz egy monitoron, az nem igaz, akkor csináld.

Ha gondolod, hívjál fel, segítek, elmodom, milyen más lehetőségeid vannak.

s7manbs8

Én a kép alapján a potit is életveszélyesnek látom, h amegnézed a vezetékeket semmi távolság nincs ott a 230V-tól mellette van may 1mm-re. Mégha az a kis trafó valami külön táp is lenne, akkor is.

prinx

Üdv köszönöm a tanácsodat, mikor megjött én is erre gondoltam semmi anyag nincs benne illetve nagyon gagyinak tűnik a vezérlő táp ezért gondoltam be kellene szereznem egy tápot és ahhoz egy vezérlőt. Ezt látom eddig a legegyszerűbb megoldásnak.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Dakota25

Van ilyen tápom. Életveszélyes.
A poti sincs leválasztva, bármelyik része képes megölni.
Bekapcsolási áram nincs korlátozva, zavarvédelem nincs.
Bármikor birkózógéppé válhat az egész gép tőle.
Ha mégis használatba kerül: földelés, földelés, földelés...