Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

juhasz

Potira ha rámérsz, nem lehet, hogy csak egy feszosztó egyik tagja? Mert ha igen akkor elég lenne csak feszt adni a helyére.

prinx

Üdv sajnos pont ez a problémám hogy értelmes mérést nem tudtam elvégezni. Én is arra gondoltam hogy a potméter körül kell keresgetnem a megoldást.

Révész Richárd

Csinálj egy ilyet

És kösd be a poti helyére.

Révész Richárd

Igazából csak a kapcsolásirajz alsó része kell neked.

prinx

Üdv az USB motion card stb4100 kártyán van 0-10V jel és ha ezt akasztanám a poti helyére nem megoldható ha jól tudom ez le van választva de lehet hogy hülyeség?
Bocsánat a láma kérdésekért nem vagyok jártas az elektronikában.

Révész Richárd

Jó kérdes. Most olvasom lejebb, hogy nem tudtál méni a potin feszt.
Akkor valószínű a pwm kitöltési tényezőjét változtatja.
Ha így van akkor a poti helyére pwm kimenetet kell kötni.

Ez részemről csak találgatás, hangos gondolkodás.

prinx

Én is arra gondoltam hogy azért nem tudok mérni rajta mert lehet hogy PWM jel.
Az a probléma hogy így natúr nem merek rákötni a USB kártyáról pwm jelet, nem akarok semmit az örök vadászmezőre küldeni.

Révész Richárd

Jogos, jobb az óvatosság.
Jó lenne egy szkóp a méreshez.

Dobj össze egy pwm generátort és próbáld meg azzal.

prinx

Sajnos szkópom nincs, de megfogadom a tanácsodat, talán valamire jutok.
Mindenkinek köszönöm a segítőkész válaszait.

zozo

Erről jut eszembe, vagy 20 éve csináltam linuxra PC szkópot, ami a hangkártyára épült, a mikrofon bemenet elé kellett csak egy osztót csinálni pár alkatrészből. Persze a hangfreki korlátozta a lehetőségeket, de ide pl. jó lenne.

Manapság laptoppal is működne a dolog? Valaki használ esetleg ilyet és megosztaná velünk?

s7manbs8

s7manbs8

Csak vigyázni kell, hogy a poti galvanikusan elválasztott e a 220 tól !

prinx

Üdv, és ha nincs galvanikusan leválasztva akkor ezt hogy tudnám egyszerűen kivitelezni?
Persze ha lehetséges.

prinx

Csinált pár képet az adott tápról. Talán valami használható infot lehet találni benne. Sajnos ez már nekem kínai.
Mikor megvettem azt hittem ez egyszerűbb dolog lesz de tévedtem. Előre is köszönöm a segítségeteket.

s7manbs8

Ez egy egyszerű táp, a 230V rajta van, nincs semmi leválasztás benne elég veszedelmes, ne nyúlkálj hozzá lehetőleg.

Ez csak feltölt egy kondenzátort és egy PWM-mel adja  a motornak a szuflát közvetlenül a 320V-ból így ami látszik ezen így működhet.