Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Szerintem a "0" pont és a "-" pont közt nem nagyon terhelhető. C1 és C2 megcsinálják a galvanikus leválasztást, de 50Hz-en nem tudom mennyire hatékonyak.
 Végüis a C3 azért olyan nagy, hogy a terhelhetőség problémát kompenzálja.

x5izpkum

Működik a legújabb gép is, köszönet Kalmár Lászlónak az EPROM-ok írásáért. (egy működő vezérlőből másoltuk le a tartalmat)

000000000

Tudtok abban segíteni hol lehet a  a  LogiLink USB (párhuzamos) - D-SUB, 25 tűs PIN kiosztását megszerezni.

Gyártó többszöri kérésre sem válaszol
köszönöm

D-SUB, 25

000000000

Mivel a párhuzamos port szabvány. Ezért ennek is ugyanaz kell, hogy legyen a pin kiosztása, mint a normál párhuzamos porté. Nem lehet kavargatni össze-vissza.

Egyébként, valahol olvastam egy másik beírásod. Szerintem, eléggé el vagy tévedve abban az ügyben. De, az is lehet, hogy én nem értem.

000000000

Ja, és újoncként ilyen kitöltetlen adatlappal és hozzáállással, túl sok segítséget ne nagyon várj.

000000000

Egy Controller smc5d-p32 akarok a gép vezérlőszekrénye és a számítógép közé illeszteni a kábellel kábel. A gyártó az árajánlatában kikötötte, hogy csak akkor hajlandó a Controller smc5d-p32 szállítani, ha valahonnan beszerzem a LogiLink USB (párhuzamos) - D-SUB, 25 tűs PIN kiosztását.

frob

frob

és a kiosztás, mivel párhuzamos portról van szó, nem is értem mit akar, hiszen annak kiosztása szabványban rögzített...

uhaydm94r

Ez a gyártó amit linkeltél USB portra fejlesztette azt a kártyát, ezáltal nincs szükséged az elavult USB 1.1 szabványú  tetű lassú, lpt átalakítóra. Az meg felettébb nevetséges dolog, ha egy gyártótól rendelsz egy terméket, az egy teljesen más gyártótól való információ beszerzéséhez köti az eladást.

gtibi

Szia!
szerintem alapvetően nem derül ki, mit szeretnél? Azt írod, van egy működő géped, párhuzamos porton vezérelsz Mach3 kompatibilis kártyát. Másik posztban azt írod, hogy a vezérlő és a számítógép közé szeretnél betenni egy újabb vezérlőt, ehhez kell a kábel. Az USB egy soros adatbusz, amit nem lehet átdrótozni párhuzamos portnak, nem csak a lábkiosztás kell, hanem az elektronika - driver is. Amit linkeltél kártya, funkcióját tekintve ugyanolyan vezérlő, mint amit most használsz, csak USB felületen csatlakozik a számítógéphez, nem igényel párhuzamos portot, a két vezérlőt legfeljebb a vezérelt "gép" oldalon lehet párhuzamosítani, amennyiben az az igényed hogy mindkét rendszert tudd -nem egyidejűleg- üzemeltetni. De továbbra sem világos - mire kell a keresett kábel, amit mint előttem írták Noé is kidobott a bárkából.
GT

000000000

Látom, nem sikerült elmondanom mit akarok. Nem akartam hosszan írni. Akkor most a teljes történet.

Ősszel megyek nyugdíja, de nem akarok csak úgy otthon ücsörögni. Hét éve dolgozom egy német cégnél Bajorországban, amelyik környezetszennyezést mérő műszereket gyárt. Ezekhez kell elő- és hátlapokat, apróbb elemeket gyártani, meg egyoldalas epoxyd nyomtatott áramköri lapokat marni ezeken a gépeken:

gép 1

gép 2

Vettem egy kisebb használt gépet (x500 y400 z100), amin Mach3 fut, de nekem ez nem kell, mert nem akarok G-kódos programokat írni. Ez most úgy megy, megcsinálom a termékről a rajzot, beolvasom a gépbe és csak a megmunkálási értékeket kell megadnom: maróátmérő, marásmélység, előtolási sebesség, fordulatszám. A legkomplikáltabb alakzatok marása, gravírozása így gyerekjáték.

Namost, a Mach3-at nem akarom használni, hanem CNC Graf-ot. Ehhez kell ez amit összekapcsolni akarok, mert ezzel működik csak a CNCGraf, amit a számítógép és a Mach3 vezérlő közé iktatva működne a CncGraf program.

A Boenigk cég csak akkor szállítja le a Controller smc5d-p32-t ha tudja az összekötő kábel PIN kiosztását, mert esetleg eltérhet a szokásostól, ami előfordulhat szerintük.

Felőlem lehet más is, a lényeg, hogy tudjam a gépet használni azzal a programmal, amit ismerek.

Ha van rá megoldásotok szívesen veszem. Nem kívánom ingyen.
üdv és köszi

Devecz Miklós

Miért nem jó erre a Mach3?

Elkészíted a rajzot dxf-ben, beolvasod Cut2D-vel, megadod a forgácsolási paramétereket, elmented g-kódban, és már mehet is a Mach3-mal.
Ennél egyszerűbben szerintem nem lehet. [#wave]

dezsoe

Ha sikerült felfognom, hogy mire van szükséged, akkor a vásárolt gépen levő csatlakozó kiosztására van szüksége a cégnek, hogy az ő vezérlőjük jó helyre adja ki a jeleket. Ha ez így van és van egy Mach3-ad, amivel működik a gép, akkor a Mach3-ból kéne kiolvasnod, hogy az egyes funkciók a csatlakozó melyik lábára mennek. Feltéve, hogy a Mach3 és a gép között egy d-sub 25-ös, printer portos kábel megy. Jól értem?

000000000

000000000

65 éves vagyok, 7 éve egy programmal dolgozok napi szinten több gépet kiszolgálva. Nem akarok már "tanulni" :)