Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jaaaa!

Akkooo...nem szótam.:)

J-Steel

Fel sem tűnt! Abszolút igazad van!
Majd legközelebb teszek rá lemezt, és arra rakom a dogokat!
Köszönöm a tippet!

Pont ez az amiért felteszem a képeket, mert így ilyen hasznos tanácsokhoz jutok mint ez!

s7manbs8

Van itt ilyesmi TV-kártyában pl.

svejk

pl. ez is jó lehet ami a TXT kártyádon van, de mint írtam a másik a fontosabb mert azt már itthon boltban nem találtam.
A 62256 még kapható a RET-nél is.

Csuhás

Ezeket simán boltban is megveheted. Mi is használunk gyártmányban 64k sramot, hol ilyen hol olyan gyártótól, de eddig nem volt gond a beszerzése. ( A 8*16 analóg kapcsolómátrix, no az már zűrösebb )

svejk

Megköszönném, ha tudnál egy boltot ahol lehet még kapni 64kx1-est. Lomexben volt 27 Ft-ért de már elfogyott. :(

svejk

Ha minden igaz akkor a 486-os alaplapokban a cache RAM-ok mellett voltak még ilyen 64kx1-esek mint paritásfigyelők.

Pl. : MT5C6401 típusjelzéssel

s7manbs8

486 alaplapom is van pár darab de lassan már milliókat ér így lehet nem kéne szétszedni. :) De azét megnézem van e benne iylesmi  a kedvedért :)

Csuhás

Kedvenc terminálprogramom a br@y++ terminál. Sajna doksi nem sok van hozzá. Pl eddig a csv graph funkcióval rajzoltam diagramokat. De ez egy picit lassú. Van valamilyen nem csv rajzolás is de nem tudtam rájönni az milyen adatformátumot vár. Tudna valaki esetleg  segíteni?

ebalint

A letöltési oldalon vannak tsc kiterjesztésű file -k.

Azokat megnézted?

Csuhás

Igen, azok egy szűkített pascal szerű nyelven írt apró kiegészítők a terminálhoz. Talán egyszer írtam valami móricka adatküldő rutint ami crc-t illesztett az adatcsomagok végéhez. Grafikát most nem írnék hanem csak a meglévőt szeretném használni. Majd ma kísérletezem és meglátom mire jutok.

Csuhás

Egy kicsit próbálgattam a programot, sokkal egyszerűbb mint amit gondoltam. Amíg a csv grafika négy görbét jelenít meg négy színnel addig a sima graph csak egyet. A kapott adatot sima bináris byteok sorozataként értelmezi és rajzolja ki.
Primitív, de cserébe simán tudja rajzolni az 1Khz mintavételű jeleket.

ebalint

Ha "úgy alakul" kipróbálom ezt a prg-t.

vadember

Működőképes ez a kapcsolás? A rajzon C3 és a C4 különböző értékű, az alkatrészlistában pedig egyforma. Melyik az igaz? Gondolom 1000uF-nak kellene lenni mind a kettőnek.
Dual DC

Révész Richárd

Inkább középmegcsapolásos szekunderü trafót válassz.
Biztos jó ez is. Az 1000uF is jó, de ha nagyobb az nem baj.