Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Írtam nekik. Nem tudom hogy fognak válaszolni vagy nem, vannak Kínaiak is akik gyorsan válaszolnak és segítenek ha tudnak, reméljük ezek segítősek. [#nemtudom]

Ha válasz jön rajzzal akkor kell viszonozni, de nekem egy "Köszönöm a segítséget" elég lenne.[#vigyor4]

svejk

J-Steel

Visszatérve egy picit a FI-Relés dologra.

Ebéd közben beszélgettem a Villamosmérnök kollégámmal aki 2003-ban épített házat. Azt mondta akkor nem volt kötelező az FI.
 Lehetséges-e, hogy a 2006-os EU tagsággal együtt, a jogharmonizáció miatt került hazánkba ez a rendelet?

000000000

Lehet hogy EU-tagsággal jött de ennek csak örülj, mert életet véd... tapasztalatom van róla.

ebalint

A 80 -as évek végén kellett.  / ÉDÁSZ

J-Steel

Ausztriában 1980-tól volt kötelező magánházakban, Svájban 1985-ben vezették be.
Kicsit nagy volt a késlekedés, erre akartam kilyukadni.

J-Steel

Kolléga azt mondta, hogy 2003-ban még úgy volt (Démász), hogy a hivatalos terv a mérőóráig volt meg. Onnan pedig már azt csinált a tulaj amit akart.

0twrtb8ni

2003 év vége felé lett újra rántva a villany nálunk. kérelem beadva hálózat bővítésre. régi 10A-es? automata helyett 32-es. kaptunk 3-4 A4-es papírt azon voltak szerződéses vállalkozók akik a mérő órától végezték el a munkát. utána jött az ÉDÁSZ új légkábel óraszekrény benne a köcölle.

000000000

Svédországban (ahol ma élek) 2000 óta kötelező, de én amikor az első házamat vettem 1987-ben akkor egy évvel később átépíttettem hogy egész házban levő dogok védve legyenek. Azelőtt hordozhatót használtam kerti gépeken. Jó találmány...

000000000

Kaptam választ tőlük amit neked PM-en elküldtem.

Szalai György

Milyen rendelet?

J-Steel

Kezd valami derengeni. Apám régen mindig azt mondta, hogy "hidegpadlós" helyiségekben kell védőföldes konnektor. A fapadlósokban földeletlen volt. Kettős szigetelésű berendezesékenek ez így teljesen jó volt.

szf

svejk

Úgy a 60-70-es években tényleg így csinálták még.

PSoft

Ahogy visszaemlékszem...

Anyám, a szobában szokott/szeretett vasalni.
(nem a konyhában)
Mindig nagy szaktudással érintette megnyálazott ujjhegyét, a forró vasaló talpához.

Apám meg, ha nem volt kedve begyújtani  este lefekvés előtt, fogta a hősugárzót,és azzal langyította be a szoba levegőjét.
De ugyanez a hősugárzó, adott meleg érzetet  a fürdőszobában is, úgy egyszerűen a "csak borotva" feliratú  egyetlen tükör fölötti lámpa/dugalj kombóba dugva.