Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

szf

Kedves Svejk!

Maximálissan egytértek veled.
De felháborítonak találom, hogy azt javasolják ne építs be védelmet.
Azt meg, hogy sokba kerül avval azt határozom meg, hogy mennyibe kerül egy emberi élet.
Dörzsölöm a tenyerem mert sporoltam.
Az összes védelmi berendezést be kell építeni ami csak lehetséges. Föleg egy jó nagy kerítést.

guliver83

Nekem is van egy kollégám aki rendelkezik sok ilyen hülye papírral, csak egy baj van vele nagyon hülye hozzá, nem is értem, hogy csinálta!
Ha valami ilyen vita van közöttünk, akkor mindig azzal jön, hogy neki mennyi és milyen papírjai vannak!
Aztán mindig mindenkitől megkapja a magáét!

f7dmzwfr6

100 nF ment bele, követtem az opensource doksit.
Közben érdekes méréseket végeztem, lecsökkentettem az áramokat, és a hiba megszűnt. Szkópos mérés következik...

J-Steel

Kedves Szf!

Én úgy gondolom, hogy nagyon félreértelmezed a dolgot. Én nem mondtam védelem kihagyását, sőt!
 A legjobb védelem, ha a védőföld mindenhova ki van húzva, minden áramot vezető (fém) gépelemmel össze van kötve. Ha áram alá kerül egy földelt gépelem, akkor túláram keletkezik és vagy felgyullad, vagy leold a kismegszakító. Emberélet nincs villamos szempontból nincs veszélyben, mert nem jön létre feszültség.

Ezt a földelés dolgot sokan nem tehetik meg, mert nem akarnak földelés pókhálót. Továbbá sokan mozgatni akarják a berendezéseket, amihez csatlakozó (villásdugó) tartozik. A német elektrotechnika szövetség (akik a villamos DIN szabványokat készítik, oktatják és vizsgálják felül) úgy döntött 1980 körül, hogy egy ilyen csatlakozó földelés szempontjából nem biztonságos elem, ezért előírják, hogy az új építésű villamos berendezéseket ilyen esetben FI relével kell ellátni.

Nem akarom tovább koptatni a billentyűket, itt arról van szó, hogy senki nem akar a lakásban mosógépet, mikrót, kazánt stb. fixen bekötni, mert akkor mindig villanyszerelőt kellene hívni, ha át akarja tenni az ember máshová, vagy ki akarja cserélni. Ezért van dugvillájuk. Ha dugvilla van, akkor FI relé kell. Ha nincs akkor arra a gépre nem szükséges.

jani300

A kazánt nem kellett volna belevenni . A bánat tudja miért dugós szokott lenni ,de most nem ezt tartom lényegesnek .
Itt a legtöbbünknek nem okoz problémát egy kazáncsere , ha szenes ,ha gázos .
A többiek meg több szakembert is hívhatnak :)
Hol a fenében láttál mobil kazánt :)
Ez sem cikizés ,de gondold át jobban miket írsz .

szf

Szerintem gondold újra amit leírtál!

Egész éjjel nem aludtam:
"Ezt a földelés dolgot sokan nem tehetik meg, mert nem akarnak földelés pókhálót." [#falbav]

Ha nem akar földelési "pókhálót" az használjon, petróleumot, fáklyát stb , de villamos energiát semmikép.

Ha nem jó a csatlakozó, akkor miért használnak belőle 125A-osat is. Nem értem.[#nemtudom]

svejk

Szerintem J-Steel nem úgy akarta írni mint ahogy Te értelmezted.

És itt van a probléma ezekkel a tanácsokkal, mert egy apró félreértés és már akár baj is lehet egy tanácsból.

Én már kezdem megtanulni, hogy inkább csak iránymutatást adok, -mint Tibor45 szokott- semmi konkrétum.

szf

Teljessen igazad van. Csak felhúztam magam sok olyt látok, hogy a mechanikára áldoznak. Biztonságos üzemeltetésre meg nem.
A részemről a témát lezártnak tekintem.

svejk

Kicsit más, de egy rossz beidegződés, félreértés, tudományoskodás vagy nem is tudom minek nevezzem amikor a balesetvédelmi oktatásokon előjönnek a "400 V-os ipari árammal", hogy az mennyire ördögtől való dolog.

És ezt mindegyik oktató így adja elő... no ettől falra tudok mászni.

dgwxjcujp

Sziasztok,szereztem egy ilyen vezérlőt de az istenért nem bírom működésre bírni:(valakinek lenne ötlete?

svejk

Akitől vetted az sem tud/akar tanácsot adni?

svejk

Én feleannyiért tudnék Neked olyat adni amit nem tudsz beüzemelni. :)

No jó, nem b@szogatlak...

Semmi irományt, drivert nem kaptál hozzá?

dgwxjcujp

ebay en vettem kézikönyv szerint állítottam be de csak a led világít benne

dgwxjcujp

:)drivert sajnos nem:(nem is találok:(