Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem ugyan az, de "kishúga" van nekem, a VC99.

"- LCD leolvashatósági szög (az utoljára vett MX-en már ezt elrontották)"

Nem tudom a szög adatait, de leolvasás nem probléma nekem.

"- nagyon gyors sípolás rövidzárnál"

Ez viszont probléma, mer nagyon lassú. Nem csak a rövidzárlat mérésnél, de minden más mérésnél is.

"- ne kelljen hetente kétszer elemet cserélni"

Ez sem probléma nekem, de "igazi" kikapcsolója van, nem csak aludni küldő. Amit te mutatsz azt nem lehet kikapcsolni így gondolom gondolom többet fogyaszt.

"- nem jut eszembe"

Nem szeretem hogy bármikor automatikusan is "kikapcsol", illetve aludni megy. Még mérés alatt is elaludhat. De ez van, olcsó és az árához képest jó. Van egy másik is nekem Wavetek (Fluke) ami sokkal jobb, de sokkal drágább is volt.

svejk

Köszönöm, ha végighúzom egy csatlakozósoron és nem csippan be akkor esélytelen nálam.

000000000

Ha gyorsan húzod akkor nem jó. Nagyon lassan reagál, ezt én sem szeretem, inkább erre a Wavetek mérőmet használom mert arra jobban bízok. Bár nekem a 99 típus számú van, az egyszerűbb és már három évvel ezelőtt vettem, nem tudom hogy az újabb típusú 9808A is lassú, de erre kell számítani.

000000000

Valamire gondoltam...

Megnéztem az adatokat és lehet hogy gyorsabb mint az enyém, mert látom hogy a VC9808 az nem automatikus váltó mindenen, lehet hogy az enyém a VC99 azért lassú mer automatikusan váltó de mind a kettőnek ugyan az a mintavételi aránya ("samplig rate" - nem tudom Magyarul ez mi), 3-szor másodperceken, az pedig lassú szerintem és lehet ezért lassú a rövidzárlat jelentése is.

Viszont azt is olvastam hogy sokat fogyaszt a VC9808 mer az adatlap szerint "Quiescent current approx. 6mA" az enyém pedig csak 2mA fogyasztása van ha alszik. Egy 9V-os elem kb. 400-580mAh kapacitásuk van, az aszt jelenti hogy ha ki van kapcsolva akkor 67-97 óra után elemet kell cserélni...??? [#nemtudom] ...ezt nem hiszem hogy igaz, mert az kevesebb mint egy hét... és nem tudom elképzelni mit csinál 6mA-al amikor "alszik". Én ha ezt megvenném és ilyen gyorsan lemerültetné az elemet akkor adnák rá egy igazi kapcsolót, de nem jó ha újan vett dolgokat át kell alakítani. [#conf]

svejk

A 3 sample/s elég az annál gyorsabb kijelzés már zavaró.

A sipolásnál az a lényeg, hogy egy külső áramkör végezze, ne az LCD-ről legyen visszaolvasva, mint sok műszernél, pl a METEX-eknél.

svejk

ha már ennyire belemerültünk...

Van nekem egy kissé viseletes BRYMEN BM837 műszerem is aminek 1-2 funkciója hibás.
Elég régi darab kommersz SMD elemekbő összeállítva, (kivéve persze az A/D) tehát közel sem lenne lehetetlen a javítása.
No de azért egy service manuál (kapcsolási rajz) igen nagy segítség lenne, anélkül nincs lelki erőm nekifogni.

Azt szokták mondani a NET-en minden fent van csak tudni kell keresni, ne ez nekem ezidáig nem sikerült. :(

Nem egy mai darab, tehát igazán akár a gyártó is kiadhatná, no de ez szinte kizárt.
Talán műszerszervizeknél lehetne kuncsorogni, de nekem nincs ilyen kapcsolatom sehol.

Ha valaki esetleg tudna segíteni az szupi lenne, mert elég komoly műszer a kategóriájában.

000000000

Próbáltál nekik írni és segítséget kérni?

Brymen kapcsolat link.

svejk

Nincs gyakorlatom ilyen téren, ráadásul nem beszélek semmilyen nyelven.

Segítséggel próbálkoztam már más ügyben más cégeknél de vagy elhajtottak, vagy ami többször előfordult, hogy válaszra sem méltattak.

Így aztán nem kissé pesszimista vagyok ilyen ügyben. :(

svejk

Egyébként most nézem, hogy serial száma is van a műszernek:
 96330003
Tehát nem egy kutyaütő cég lehet.

000000000

Igen, jó lenne ha külső áramkör lenne, szerintem nem úgy van megoldva hanem az LCD-ről olvassa ellenállást, azért lassú. Ne meg mivel az ami nekem van az automatikusan mérő, így legmagasabb ellenállásnál kezd, és mire leér a legalacsonyabbra addigra elaszom én is.

svejk

svejk

18 percnél elég gyorsnak tűnik a VICI is.

000000000

Ha akarod írok nekik. Én jól tudok angolul, de annak ellenére nem biztos hogy fognak válaszolni, de ha nem próbáljuk akkor nem fogjuk soha sem megtudni hogy segítenek vagy nem... Minden cég másképpen működik, vannak akik segítenek, vannak akik rád sem köpnek.

svejk

Hmm... ha nem nagy fáradtság megköszönném lentebb írtam a sorozatszámát is.
Gyakorlatilag az ellenállás és dióda mérés része nem jó.

Majd kitaláljuk hogy tudnám viszonozni.

000000000

Igen, gyors. Az én VC99-em nem ilyen gyors, ha ilyen gyors lenne nem panaszkodnék rá.