Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Ne add fel könnyen![#integet2]

prinx

Nem adom fel, csak próbálok járhatóbb utat és egy B tervet is megvalósítani. Ha ez nem fog menni. Ehhez a táphoz egy jó védőföldeléssel talán még használható de a mach3 vezérlést el is felejtem ezzel.

s7manbs8

El ne felejtsd, mert egy léptetőmotorral a potit mozgatva hajthatod simán, persze műanyaggyal összekötve, nehogy agyonüssön valakit.

fn47xk7ei

PFC-vel - az az "opto" valószínűleg egy ic és az vezérli a fet-et és közben figyeli a kondenzátor feszültségét is , hogy a beállított érték közelében legyen ...gondolom én . Aztán a valóság ?[#nemtudom]

g89ketty

Így távolról csak találgatunk, biztos többünket érdekelne a valóság.[#integet2]

Dakota25

A nagy középső kondi egy graetz-en át direktben 320V-ra van töltve, ebből dolgozik a PWM. A poti előtti osztó hivatott a névleges kimenő tartományt beállítani. A kék trimmerrel lehet más kimenő Umaxot engedélyezni. A 400W-os motornál pl. 48V a max. Ezt mintavételezi a visszacsatoló körrel. Ha szétesik a varázslat a kondi feszültsége direktben kijut a motorra.
A motor pajzsa, kefetartója hőre lágyuló műanyag.
Szerintem Istenkísértés az egész - de működik.
Nem a megoldás rossz - hanem a megvalósítás.

s7manbs8

Minimalista elektronika, azért is ilyen olcsó.

Dakota25

PFC (Power Factor Correction) nincs benne. Sz.rik rá, hogy mit tesz a hálózattal...

s7manbs8

Ha elküldené, jól meg oszcilloszkópoznám, meg a poti helyébe is lehetne valamit optikailag leválasztva becserkészni, ha kicsit közelebbról ránéznénk.

Dakota25

Persze!
Ezért mondom, hogy köré kell tenni mindent, ami kimaradt belőle - de kellene, és akkor használható óccókicidoboz.
Nekem 10$-t megért. Másik 20$-nyi vackot körépakolva már be mertem kapcsolni... :-)

g89ketty

A személyes találkozás az igazi! [#pias]

s7manbs8

Ja, ha valami jó csaj lenne, lehet szívesen találkoznék vele. :)

prinx

Üdv milyen alkatrészeket kellene beszereznem hogy működőképes legyen a táp? Esetleg a kapcsolási rajz publikus lenne?

prinx

Igen jobb lenne a személyes találkozó, akkor ki lehetne deríteni mit lehetne vele kezdeni. Sajnos sok időm nincs hogy utazgassak, esetleg ha mostanság lesz találkozó ott lehetne róla szó ha a közelben lesz. Meg persze megfelelő lesz az idő pont.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Üdv H.Attila

000000000

Ezt kell elé kötni.

Vagy hasonló trafót. 230VAC - 110VAC is jó. Egyszerű megoldani de nincs ingyen. Trafó nélkül életveszélyes, de még azzal is vigyázni kell rá mert a 100VDC is megölhet. Földelni kell, nem csak a házat hanem a motort is. Arra vigyázz hogy jól legyen földelve.