Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Szerintem ez csak akkor működik, ha a nulla ágba van az óra kötve és a fázis az áthidaláson jön be.

Volt, hogy a tetőlevezetőnél megcserélték a vezetéket, hogy leessen lopni az áramot, egy jó földeléssel.

simarex

A kútból meg termálvíz forrás lesz?

Timár László

Talán holnap érkezik a poti, egykét fagyi árát beáldoztam.

000000000

Pesti vagy látom ott dögivel van alkatrész bolt ami helyben van...[#kacsint]

Timár László

orczy alkatreszboltban porszivo szabalyzo. De nagy, amit lattam a webshopban. esetleg cimek?

Timár László

Van még ilyen igény. Egy szintén 2000W fúrógépem is ilyenre vár.

Timár László

Megkaptam, beraktam, működik.

iadbesaa

Szép estét Mindenkinek!
Véleményt szeretnék kérni az alább leírt dologban.
A Hyundai HYD 300 kis esztergám CNC-re alakítása folyamatban van. Összességében elégedett vagyok a géppel.
A DC spindle motort azért hajlamos lennék erre cserélni, ez csak 3000 RPM. HALL visszacsatolással:
https://www.ebay.com/itm/500W-DC-brushless-motor-ER11-collet-DC0-48V-CNC-Carving-Milling-Air-cold-Spindle/322622291649?hash=item4b1dc97ec1%3Ag%3AXIoAAOSw9fNZfAhl&_sacat=0&_nkw=CNC+Brushless+Spindle+3-phase+Motor&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313
Ezzel a driverrel, ehhez adaptálható a saját fejlesztésű HALL nyomógombos spindle fordulatszám vezérlőm:
https://www.ebay.com/itm/WS55-180-DC-20-50V-CNC-Brushless-Spindle-3-phase-BLDC-Motor-Driver-Controller-zg/332633386987?epid=27018607318&hash=item4d727eafeb%3Ag%3A-xkAAOSwQwVa4pUV&_sacat=0&_nkw=3Phase+BLDC+MOTOR+&_from=R40&rt=nc&LH_FS=1&LH_TitleDesc=0%7C0
Tudni szeretném, hogy valakinek van e már tapasztalata ilyen három fázisú átalakításban. A választ előre is köszönöm, tisztelettel : martoslaci1

000000000

Ez egy marómotor, ami 3000 rpm fordulaton ~100 W-ot tud csak tartósan leadni, 500 W-ot meg tartósan soha. Ezért nem javasolnám az esztergádba, hiszen sokat rontanál vele a mostani gyári főorsó hajtáshoz képest.

iadbesaa

Köszönöm! 500W-tal miniesztergában sincs terhelve a motor. Egyébként a benne lévő PWM szabályozó működik rendesen, jól viseli a nyomaték változást. Régen volt egy Sztanko Univerzál 2 gépem 370W 3fázisú motorral, frekvencia váltóval, soha nem kellett ékszíjat átpakolgatni, vagy előtétezni, a frekvencia/nyomaték viszonynak köszönhetően. Ezért esz a fene a háromfázisú megoldásért.

Csuhás

Azt észrevetted hogy van a fórumnak link beillesztési lehetősége? Nézd csak mennyivel olvashatóbb így a hozzászólásod:

"Szép estét Mindenkinek!
Véleményt szeretnék kérni az alább leírt dologban.
A Hyundai HYD 300 kis esztergám CNC-re alakítása folyamatban van. Összességében elégedett vagyok a géppel.
A DC spindle motort azért hajlamos lennék erre cserélni, ez csak 3000 RPM. HALL visszacsatolással:
Motor
zzel a driverrel, ehhez adaptálható a saját fejlesztésű HALL nyomógombos spindle fordulatszám vezérlőm:
Vezérlő
Tudni szeretném, hogy valakinek van e már tapasztalata ilyen három fázisú átalakításban. A választ előre is köszönöm, tisztelettel : martoslaci1"

hostya

"Tudni szeretném, hogy valakinek van e már tapasztalata ilyen három fázisú átalakításban"

Ha elégedett vagy a jelenlegi 400W-os DC hajtással, akkor miért szeretnéd lecserélni egy másik szintén DC 500W-ra..? -link-  (Ami szintén DC,és NEM három fázisú..!!) szerintem rosszabb lenne mint az eredeti)

Később ezt írod:
 "Ezért esz a fene a háromfázisú megoldásért."
=======
Akkor cseréld le az eszterga motorját egy 3f 500-750W n:2880 1/min fordulatú motorra, és tegyél elé egy 1fázis >3f-ú frekiváltót.
A frekiváltóknak van analóg PWM (0-10V) bemenete, és így még szabályozni(nem vezérelni),is tudod a motorod fordulatszámát  még a Mach3.-ból is..

Kicsit költségesebb a megoldás, de azt kapod, amit szeretnél.[#wave]

94yw8tv6c

Brusless 3 fázisú, kefenélküli motorok nem bivalyabbak mint a hasonló kefések? Modelezésben elég komoly áramfelvétellel dolgoznak.
Én ilyent vettem, de egyenlőre még dobozban van. Próba persze megvolt [#vigyor]
CNC 400W Brushless Spindle Motor & Mach3 PWM Speed Controller
A szettben van pluszként egy digitális fordulatszámkijelző is

000000000

Keres valami külső elektromos bicikli motort azok is BLCD motorok van hozzá minden szinte már....

000000000