Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Mosógép motor a 1085-ös panel minimális átalakításával. Potméterrel, tahoval stabil ford. 300-15000-ig.

000000000

mex

"Mosógép motor a 1085-ös panel minimális átalakításával. Potméterrel, tahoval stabil ford. 300-15000-ig."
Ezenkívül burkolattal és kényszerhűtéssel ellátva, használható lesz.

g89ketty

Valóban, igény szerint. A rögzítését is át kell alkítani. A szíjjtárcsát leoperálni, forg irányváltót rárakni, stb. Valamit valamiért, ez a hobbi. [#integet2]

ANTAL GÁBOR

Mit értesz azon hogy" bivalyabbak " ?
 Megsértődött egy itteni kolléga akitől azt kérdeztem( telefonon )  hogy mit ért azon hogy  a BLDC  az
 "nyomatékosabb "  ( hosszú történet .......)

A modellezésben előny a súly kicsisége . Ettől" bivalyabb" a motor ?   De CNC ben ?[#nemtudom]

s7manbs8

Az átalakításnál mire gondolsz ?

mex

A panel átalakítását nem én tanácsoltam, csak idéztem. [#kacsint]
A burkolat, és a kényszerhűtés pedig magáért beszél.

g89ketty

Jössz a talira?[#wave]

94yw8tv6c

Arra gondoltam, hogy egy 85 grammos modellezős motor, 14,8 Volt mellett , "padlógázon" 55A-t vesz fel a motor, vagyis "elvileg" akkor 814 Wattos. Viszont azok ha jól nézem azok mások, mert ott állandó mágneses kefenélküli motorokat használnak.
PROPDRIVE v2 2836 3000KV Brushless Outrunner Motor

s7manbs8

Hol mikor ? Nem tervezek ilyesmit elvileg.

g89ketty

Kukkancs bele a találkozó oldalba! Elvittem vólna az átalakított mosógép motort meglesni.[#wave]

s7manbs8

ANTAL GÁBOR

Nekem van 800 Wattos motorom ( egy Gettys) Szépen emeli a gyári marógépem asztalát ami kb 200 kiló  igaz nem bivaly mert sokkal több mint 85 gramm . Tehát akkor bivaly ha kicsi és nagy a teljesítménye.[#kacsint]
Szerintem igencsak csalóka ez a dolog , mert ezek a motorok igencsak forognak , tehát a nagy teljesítmény kis nyomatékkal társul ., Marómotornak Ok , de kezdődnek a gondok ha hajtóművet kell illeszteni hozzájuk . Ha olyan a konstrukció hogy nagy a nyomaték akkor pedig rögtön elmarad a
" bivaly "jelző mert nő a motor súlya

Most már csak a "nyomatékosabb " ra kellene a válasz

000000000

000000000