Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

75 ohm antenna is ki volt csatolva kondival a hálózat felé az is azért ráztak videó,tv.. de halálos áram nem folyik ami életbevágó![#gonosz1]

svejk

g89ketty

Igazad van, én nem akartam részletezni.

000000000

"de halálos áram nem folyik ami életbevágó"

Egy pészmékerrel élő embernek, bizony könnyen lehet halálos.
És, egyre több ember kénytelen így élni.

000000000

Kimentet is fűznél hozzá?

jani300

Hát izé !
Hogy rázhat egy földelés ?
Amíg nincsen bekötve a föld ,addig talán nem kéne bedugni ?
Persze ha a fázison áll az ember akkor ráz a hibátlan földelés is :)
Azokban a régi szerelésekben egyébként még nem is láttam földelt konnektort .

g89ketty

Egyre több ember kerülje el a veszélyforrásokat. [#pias]

svejk

Szinte félévente előkerülő téma, ismerned kellene azokat az építőelemeket amikkel dolgozol.

Csak találomra itt van pl. egy link a zavarszűrésről

g89ketty

Földelni, földelni, földelni és csak utána taperolni, ha muszáj. Álprobléma. [#pias]

svejk

Különös tekintettel olvasandó a 293. oldal 2. és 3. bekezdése.

Úgy egyébként nagyon jó kis leírás, én is most olvasom.

000000000

Még egy GSM eszköz mellet jobban agodnék ha pészmékerem lenne simán kiüti egy gsm cuc ilyen eszköznek  mcu órajelét akár..

94yw8tv6c

Sziasztok!

Olyan kérdésem , dilemmám van, hogy a 4db Nema23-as 3A-es léptetőmotorhoz van 2db 350wattos 9,7A-es kapcsolóüzemű tápom. Apám szerint érdemes volna a kettőt párhuzamosan összekötni. Szerintetek is? Valahol olvastam, hogy azt csak úgy nem lehet a kimenetek összekötsével, meg nem is tudom van-e értemle, hisz lesz a tápokban tartalék.

zozo

Egyik táp is elég lesz, a másikat tedd el tartaléknak :)

94yw8tv6c

Biztos? Mert ahol szettben lehet ezeket kapni, és 4 motor van a készletben, ott mindenhol 2 ilyen táp is van a csomagban. 3db Nema 23-as csomagnál csak 1, de mikor még tavaly a 3 motort próbálgattam egyszerre az asztalon, akkor igencsak beindult a táp ventilátora.

ajpwg6jrn

Azt írtad hogy "nagyflexhez" kell, azok általában 1800-3000W közötti teljesítményűek szoktak lenni, vagyis karcsú lesz a 6A-es áramkör hozzá.