Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Tibortól ilyet kérdezni ... Nem fog levegőt kapni :)
Még ha ellenáramú fékezést írt volna ...

jani300

Ok bocsi !
Elnéztem ,most látom hogy a szabályozás és vezérlés a kérdés .
A szabályozás gondolom ellenőrzi is hogy megtörtént e a kívánt folyamat .
Kell nekem mindenbe belekotyogni  :(

4umhue7vh

Szia! Azt te nem tudhatod hogy valóban fordulatszámot akarok szabályozni,vagy csak állitan. Elsősorban feltételezet H-hidat akartam vezérelni PWM-el, ez a megfelelő kiegészítökkel szabályzás is lehet.
Megyek bekötöm megnézem mit csinál.

pbalazs

Az "adatlap" szerint tudsz forgásirányt váltani, a "Drehrichtungsumkehr" jelenti ezt.
Bár a rajz nem egy teljes hidat mutat...

4umhue7vh

Kipróbáltam, forgásirányt vált, az a két tranzisztoros rajz meg a szokásos Német ésszerűtlenségre mutat. Úgylátszik nem csak engem zavart meg.

000000000

Bocs, bedőltem a megtévesztő két fetes móricka ábrának, mivel erre is ugyanazt a kapcsolási rajzot pingálták, és ez a nem tud irányt váltani.

000000000

"megfelelő kiegészítökkel szabályzás is lehet."

A kiegészítőket csak most írod, de az örvendetes, hogy te legalább tudod, mi a különbség a szabályzás és vezérlés között. Kíváncsian várjuk a szabályzódat, ahol ez a cucc a
végfok. Az 50 Hz max. kapcsolási frekvenciája picit nehézzé fogja tenni a megvalósítást, de sok sikert hozzá.

4umhue7vh

Ja az 50hz nagyon karcsú, de azért megpróbálom lehet hogy csak az irányváltásra vonatkozik.

Szalai György

Esetleg hőmérséklet szabályozáshoz még bőven elég is lehet az 50Hz alatti ismételhetőség.
A lusta 24V-os reflektor izzó sem nagyon képes lekövetni.

Szalai György

Peltier modulos hűt/fűt hőmérséklet szabályozás?

000000000

gondolom neked csak moduláris kivitel jó?
ha más is elfér akor ö elég jó én ilyet használok a forgatomba az alap freki 15khz és kitöltést vezéli az arduino
de probáltam 30khz is ez inkább dc motor függö is mi legyen az alap freki amugy step/dir rendszerü full hid de dc motora is nagyon jó step adod neki a fix frekit+kitöltés dirt meg irányt váltod ...
https://www.ebay.com/itm/Dual-Motor-Driver-Module-Board-H-Bridge-DC-MOSFET-IRF3205-3-36V-10A-Peak-30A/172430164155?hash=item2825a380bb:g:ooEAAOSwiDFYQYQk

000000000

fetek irf3205..

4umhue7vh

Ez jó. Rendeltem is 2db-ot.

Rabb Ferenc