Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Természetesen amelyiknek 220 mm a hosszabbik oldala.
(egyébként 10"-os)

s7manbs8

Olyan kicsim nincs sajnos, monitor sem. :)

cipk5xtny

Igen 24V ról hajtom.
Motorok 4.2v/p 2A lépés 1.8fok menetemelkedés 2mm /trapézorsó zx100 feszíthatő anyával/ direkt hajtás.
A lépésvesztés nem úgy jelentkezik mint a hozzászóló társunknál, nekem nem áll meg a motor. A példa kedvéért marok egy kör alakú zsebet szépen teszi a dolgát a gép majd egyszercsak hallom hogy nem szép a hangja, megállítom nyomok evy go homot neki és kb 1 tized hibával áll visza.
Csak ha max sebességgel hajtom. A hiba nem bgorsuláskor lép fel. Valami jelvesztés lehet a dologban. A meghajóm végig optocsatolóval védett nem nagyon tudok elképzelni ezen átszűrődő hibát. Motor oldalról ott vannak a viszáram diódák tápom stabil mint az állat és jócskán túl van méretezve. Motoradatokat nem talállok.
23LM-C718 01

ORCA17

Szervusztok!

Van egy ilyen motor/vezérlő kombóm:

A vezérlőn 5000 mikrostep, fél tartóáram, betáp 36V 11A.
A motor csendesen jár, nem rángat, nem téveszt lépést.
A gondom az, hogy terhelés nélkül is melegszik 5-10 perc után.
Egy forgatót szeretnék összehozni belőle - modellezésnél gyakran van rá szükség.
Mi lehet a gond?

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

Szalai György

Szerintem a "fél tartóáram" fűti.
Feleslegesen melegít, amikor nincs rá szükség, vagy sokkal kevesebb is elég volna.

Kelepeisz Lajos

zozo

Vegyél vissza az áramából. pl. 4A körülire.

ORCA17

Gyurinak:
Két lehetőség programozható a tartóáramot illetően: fél, vagy egész. Vagy talán PC-ről programozva esetleg más is. Ezt hagynám utoljára[#smile]
------------
Lajosnak: EBAY. Ha érdekel a link(a másik gépen van) elküldhetem.
---------------
ZOZO-nak: azt próbáltam, 3,5A-val valami ilyesmi opció is van rajta.

A gond az, hogy a legsimább, legcsöndesebb "verzió" a beállítások közül ezzel a variációval jött össze. De a melegedés ettől mindig csak gyorsabban és intenzívebben történt.

Berágok rá és eladom, úgy is piszok sok egy kis forgatóhoz. 80 mm tokmány.
Ilyesmiket szoktam faragcsálni - kézzel. Elég macerás pontr belőni a külső és belső gyűrű osztását

000000000

Ezen a tartóáramot nem tudod álitani automatikusan viszavesz a vezérlö ha nincs lépés (vagy mégis) csak a motor áramot lehet kapcsolgatni...

000000000

Ujra nem irnám le de pár oldalal vissza olvasol ott a lényeget leitam...[#papakacsint]

ORCA17

Lehet Neked többet mondanak ezek az adatok mint nekem

rokonok

Mintha az SW4 kapcsoló lenne a tartóáram beállítás. De csak fél és egész van ráírva.

Pali79

És mekkora az a sebesség aminél jelentkezik a lépésvesztés?

ORCA17

Erre a logikai következtetésre jutottam én is (nem tudás alapon), mert  ha ilyen széles spektrumban lehet áramot választani, miért kéne azt még felezni. Erre utaltam az előbb. Most is ez van beállítva.

dezsoe

Sosem volt ilyen vezérlő a kezemben, csak gondolkozom. Ha az SW1-2-3-mal az összes áramot lejjebb tekered, akkor annak a fele lesz a tartó áram, tehát az is csökken. Most mi van az SW1-2-3-on beállítva?