Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Az IC 74HC(T)14, minden "sarki fűszeresnél" kapsz úgy 50 Ft-ért.

A panel viszont elég gatya lett... nem tudom megéri-e vele foglalkozni.

Forraszd le a rossza IC-t és ellenőrizd a tápfeszeket Egészen jobbra a kapcsolóüzemű 12V-ot állít elő, a rossz IC melletti fekete kocka meg egy 12/5V DC-DC konverter.
A kiforrasztott IC helyén és a mellette levő vélhetően jó 7 és 14-es lába közt 5V-nak kell lennie.

A DC konverter talán 1W-os, aligha tud ekkora áramot leadni, hogy elfüstöljön az IC így inkább az a valószínű, hogy a PC felől jött a meglepetés. Rossz földelés, stb.

000000000

Sziasztok!
Kérnénk egy kis tanácsot tőletek, van egy yaskawa v1000 VCBA0018BAA  1x230v Ph = 3Ph Prg.ver.: 1025 tipus váltóm.
 Pc -ről szeretném paraméterezni, melyik szoftver ismeri ezt a tipust DriveWizard Plus vagy  DriveWizard hvac esetleg valaki használja Pcről soros portról ezt a tipust?

fa4igtzhp

Mivel nem tudtam mi az a PIN dioda ezert megneztem a wikin. Sajna epp nemet link van csak:
https://de.wikipedia.org/wiki/Pin-Diode

Itt van egy pelda hogy egyenfeszultseggel vezerelt ellenallaskent hasznaljak nagyfrekis pi szuroknel. Egy masik oldalon azt irjak hogy 10MHz felett szoktak hasznalni amplitudo stabilizaciora.

Azon a velemenyen vagyok, hogy az ott a kapcsi rajzon egy amplitudo szabalyzo.

svejk

Valakinek véletlen a fiókjában egy ilyen memória nem lapul ? Akár kölcsönben is jó.

Persze ha tudtok helyet ahol holnap kapok az is jó.
A TME megrendelés csak kedden érkezne.

svejk

Hopsz, ráadásul 0 a készletük, gyanús is volt hogy van ilyen őskövületjük.

svejk

Baszsus a Farnell-nél van, de arról is lekéstem. :(

svejk

08-as van a RET-nél 4 db...

Nincs mese le kell menni holnap egy halászlevet enni :), hacsak valaki fel nem ajánl egyet Bp.-en.

svejk

Eh.. persze az üzletbe egy se.
De a raktárban van 5 db a 18-asból is.
No akkor nem kell enni halászlevet... :(

s7manbs8

Miben használnak ilyesmit, sajnos a fiókban nem találok ilyet. :)

kaqkk007

horcsab

Szia svejk!

M48T18-150PC1 ilyenen van egy. Új bontatlan.

Üdv: Csaba

Egyújabbgépépítő

Sajnos csak kisebb van MK48Z02-15, de ebből 2db.
Ha érdekel a tiéd, igaz régi darabok használva nem voltak.

svejk

Ejj, pedig te útba estél volna...

000000000

Megosztom tapasztalatomat, hátha valaki hasznát veszi

yaskawa v1000 -hez szerintem jobb a DriveWizard HVAC egyszerűbb és letisztult könnyen kezelhető.

Rs232 = Rj45 kábel egyszerű, a lábkiosztásnál arra figyelni kell hogy a konnektor felől van számozva a kiosztás.

u6p5jr23k

A közelmúltban több alkalommal is szóba került a Li-Ion akkuk kapcsán a BMS.
Pár napja jött meg pár darab.
Az a kérdésem, hogy ki mivel oldotta meg a töltés kijelzését, mármint, ha használatra kész.
Még annyit, hogy egy 3S BMS-nek mekkora lehet a javasolt tápfesze?
Jók ezek a kínai cumók, csak a dokumentáció...