Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Szerintem is az ALTIUM a nyerő viszont az ára elég borsos.
Viszont kihozták a kistestvérét.
Jól használható, többet tud mint amire az esetek többségében szükség van.
Az Eagle már csak bérelni lehet, a Circuitstudio permanens licencet ad és az Altium alkatrészeket használja.

izbeki

Én a DesignSpark PCB-t használom, szerintem nem rossz és ráadásul ingyenes is, + az összes Eagle library is használható hozzá.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

Csuhás

Megnéztem egy negyedórás demót, és a srác nagyon olyan stílusban használta a programot ahogy eddig én tettem az öreg orcad-el. Kézre állónak látszik.

t5kzsyyvh

az biztos hogy aki raerez, az nagyon haladosan tudja hasznalni.

Csuhás

Igen, túl bonyolult nekem. A tervezendő feladataim nagyjából az idővel lineárisan lettek bonyolultabbak, míg a csicsásabb tervezők ezt exponenciálisan tették. Túl sok funkciót belezsúfoltak ezért az egyszerű feladatokhoz szükséges elemek elvesznek a lehetőségek között.

4ybj8h3c8

Érdekes, a CirStud-ot vírusosnak jelöli az Avast.

pisti73

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Hozzáfogtam az UC300 ETH vezérlő bedobozolásához. Alapvető dolgokat már megterveztem, viszont van két illesztőkártyám ez és ez aminek a ki és bemeneteit kivezetném a doboz hátlapjára, csak nem tudom hogyan tegyem.

A "hogyan"-on azt értem, hogy be- és kimenetenként külön csati, vagy több pólusú csatlakozóval, esetleg valami szisztéma szerint csoportokat alakítsak ki, vagy valahogy másképpen. Ti hogyan csinálnátok?

Az egyik kártyán van 13 be- és 4 kimenet, a másik kártyán 12 ki- és 5 bemenet.

A léptetőmotor meghajtók egy másik dobozba kerültek beépítésre...

Köszönöm előre is a segítséget!

pisti73

Sziasztok!

Az UC300ETH vezérlőt és az LPT illesztőkártyákat használhatom közös 5v-os külső táppal, vagy célszerű a vezérlőt az illesztőkártyáktól teljesen független táppal használni?

dezsoe

Szia!

Gyorsan átolvastam a két kártya doksiját. Nyugodtan kösd össze a tápokat. Mivel az UC300 is stabil 5V-ot igényel, használd a kártyáknál a 2. pont szerinti (stabilizátor megkerülésével, 5V jumper zárva) beállítást. Az Ext. Power jumper ne legyen zárva!

pisti73

Szia!

Köszönöm a gyors választ!

Révész Richárd

Szükségem lenne egy "kütyüre" ami 12 V-ból 24V-ot csinál.
Kb 0,5-1A terhelhetőséggel a kimeneten.
Hol tudok ilyet venni?

sasi

Révész Richárd

Köszi!
Nem rossz, csak azt elfelejtettem írni, hogy Pest és környéke.
Innen nem tudok rendelni és várni sem akarok rá heteket.
Legalább tudom mit keressek.
[#integet2]

ANTAL GÁBOR

Hirtelen kellett egy hasonló dolog : ( egy geofizikai karottázs csörlőt kellett működtetni 12 V ról  de én minimum 24 re terveztem a tápját a léptetőnek )
  No akkor a "Sárányellátó"-tól vettem egy klaszikus kínai Dc/ Dc konvertert .  Azóta megy ( aztán biztonságból rendelem tartalékot Kínából )      Egy másik ( nem ellenőrzött tipp )    Hestore modulvilág ...

Kisamotors

Step up konverternek hívják, úgy keress rá.

Step up

Szerintem ez megfelel.