Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Még nincs feldolgozó egység tervben sincs, 4 belső ér van meg egy árnyékolás ami lehet a 0V is, teljesen más színek vannak mint a többi szenzornak.

nonopapa

Akkó nyem értem.
Mit akarsz bekötni?
Légyszíves egy linket legalább...

GPeti1977

Szenzornak tápot kell adni és a kimenő analóg (valószínűleg az) feszültséget egy mikrokontroller analóg bemenetén mérni.

nonopapa

LV-NH32 ez csak egy laserszenzor,ezen csak 2 optokábel van.
pdf 20. oldal.

Ezt nem tudod mc-be kötni.

Ehhez kell egy feldolgozóegység,ami már digitális jelet ad.

GPeti1977

Vezeték van rajta, miért mondasz valótlanságot?

nonopapa

Olvastad a pdf-et?
Jó pár darabot beszereltem már.

most akkor mi van???

GPeti1977

Saját kezűleg vágtam le a csatlakozót a vezetékbvégéről és megblankoltam hogy tápra tudjam tenni, na ilyenkor mi van?

kaqkk007

Zozi

Az, hogy fogalmad sincs mit csinálsz. Pld nem kell levágni, fel lehet nyitni a csatlakozót és kivenni belőle az ereket, rövidíteni és visszacsukni. Az maga egy lézer fej, kell egy erősítő is hozzá. Nem egy analóg jel fog kijönni belőle, van kommunikáció visszafele, mert az erősítő felismeri mi van rajta és mik a paraméterei. De sok sikert...

Az adó / vevő páros szkópra rakva folyamatosan ismételgeti a pár bájtos üzenetét, de mikor meghal az erősítő elhallgat, hiába megy ki a táp. (ilyen erősítővel megy ez is)

GPeti1977

Jólvan okoska, de akkor miért nincs leirva lerajzolva sehol, meg ha ránk sózták miért nem adtak hozzá "erősitőt"?

Zozi

Azért mert a hal nem tud úszni nem a víz a hülye. Ha tudnál olvasni okoska akkor le van írva az adatlaban. Ha nem tudod értelmezni ne vagdalkozz, csak magadat járatod le. Neked nem segítség kell, hanem felismerés.

hostya

Talán azért nincs leírva, mert...

1. A Keyence nem egy kispályás cég.., Mint pl. a "Kis és társa Bt.hu" [#nevetes1]

2. A termékeiket a saját "rendszerükben" egymáshoz kapcsolódó elemeknek tekintik..!

3. "@svejk | #25217
No akkor azért nincs rajz, mert csati van rajta.
Csatlakoztasd a megfelelő Keyence egységhez."

4. Azért nincs lerajzolva/leírva, mert a Keyence nem feltételezi hogy levágod a csatlakozót..

5. Azért nem adtak hozzá "erősitőt" mert, (gondolom) azt nem rendeltél...

Érted már..? okoska..![#ejnye1]

GPeti1977

Szenzort sem én rendeltem, azt hittem hogy a nem kispályás cégnek az alkalmazottja tudja mit tukmál ránk.

svejk

No de hol van az az adatlap?

Most már kíváncsi lennék én is rá, mert itt már hetet-havat összehordtunk.

kaqkk007