Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Kb. 1-éve cseréltem egy "relét", elektronikusat, aminek két kivezetése van. A fázis-segédfázis tekercs közé van kötve, mint egy kondi. Hibátlanul működik, ne kérdezd, hogy hogyan. ? Rejtély![#integet2]

svejk

Ezzel kezdtem, a mai fémtokosak sem fémtokosak már :(
Könnyűek mint a pille.

kaqkk007

Nagyon egyszerű ! Nincs más benne csak egy ptc ellenállás pogácsa ami a tekercsen folyó áramtól felmelegszik és megnő az ellenállása ,így csökken az átfolyó áram a segédfázis tekercsen , és egy idő után beáll az egyensúly minimális áram mellett melegen marad a ptc  .

g89ketty

Elképzelhető, kössz.[#wave]

kaqkk007

Ez biztos .Hűtős cégnél melózom már 25 éve ...

g89ketty

Kössz szépen! Elhiszem, tól-ig teljesítményre adják meg és nem drága. [#pias]

6rk75uezn

Kicsit vissza térve a Li-ion os aksikra,és töltésükre.
Mivel kiderült hogy a gyári (NiCd-s) töltőből üresen 40V jön ki igy beszereztem egy tápot,és most jön a kérdés,hogy tudnék egy vissza jelző ledet csinálni hogy mikor a BMS engedi a cellákra a kakaót akkor azt lássam.

6rk75uezn

Köszi,akkor beszerzek egyet.

RJancsi

cree2 javaslata is jó. Drágább ugyan, de én ilyet vettem a Li-ion akkus gépemhez. Ezzel azt is meg tudom mérni mekkora töltést vett fel, azaz látszik mennyire öregednek a cellák. Új korukban felírtam egy cetlire a teljes lemerítés utáni töltés nagyságát és idejét, és időnként összehasonlítom az aktuális állapottal. 2 év intenzív használatot követően 80% körül jár az akkupakk tárolóképessége. Nekem 74V 4Ah -s pakkom van.

Arany János

Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy rajzhoz, ami (elvileg) a targoncám rajza.
Nagyjából eligazodok rajta, de az izzítás részéhez szeretnék némi magyarázatot beszerezni.
Ha jól értem indítózáskor "direktbe" megy, utána pedig egy ellenálláson keresztül. Nem látok semmit ami kikapcsolná!
Van ennek értelme? Illetve jól látom-értelmezem?

Arany János

EZ LENNE A DOKSI
Az előbb elb...tam!
Elnézést!!!

lari

Szerintetek egy 4 cellás BMS modult lehet használni egy cellához is? Próbáltam de nem működött.
Másik kérdésem, hogy létezik-e olyan BMS, ami 3 db 3.7V-os cellát párhuzamosan kezel, vagy a töltés befejeztével párhuzamosit? Itt a lényeg az lenne, hogy van egy fogyasztó, ami 4V-os,és legalább 3 cellát kell párhuzamositani, hogy huzamosabb ideig működni tudjon.

RJancsi

Szerintem nem, mert épp az a dolga, hogy differenciáltan azonos szintre hozza a 4 cellát. Inkább vegyél 4 db 1 cellás BMS-t  és azokkal együtt kösd párhuzamba a cellákat. Jobb híján vehetsz olyan cellát is, aminek az aljába beleintegrálták a BMS-t , de azok kisebb terhelhetőségűek épp a BMS hűtési korlátja miatt.