Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ab

Ha a mérőlécet meghagytam, de négy másik mérőházat (amiben a mérőléc mozog) próbáltam - akkor végigmérjem a léc vastagságát? Esetleg mi egyebet tudnék még próbálni, mérni a lécen? Alaposan végignéztem, szemre nem találok rajta sérülést. Egyenes is.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

000000000

Másik olvasórésszel sem mér rendesen, vagy csak egyes részeken hibázik?

wvdn6us49

Sziasztok!

Keresek olyan fórumtársat, aki tudna segíteni Pico Drive motorvezérlők és LPT 3V3 illesztőkártya bekötésében!

A beüzemelés során felmerült néhány kérdés és probléma, amit az elektronikai tapasztalatlanságom miatt nem tudok megoldani (annak ellenére, hogy mindent a honlapon megtalálható leírás alapján csináltam)! [#vigyor4]

Aki esetleg szívesen segítene (akár személyesen is), kérem dobjon egy privát üzenetet!

Köszönöm! [#integet2]

ab

Csak egy adott szakaszon hibázik. Ott viszont tényleg olyan a jelenség, mint amikor nedves lesz egy tolómérő. Álló helyzetben képtelen nagy tartományba is ugrik.
Próbáltam cserélni magát a kijelzőt. Ez ugye a vége a rendszernek. Az olvasó egységből fix kábelen keresztül érkezik az adatfolyam (micro usb csatlakozás). Mintha cseréltem volna olvasó egységet is. Sajnos régen történt és nem emlékszem erre tisztán. A mérőlécet is újra szerelvényeztem - gondoltam feszül, vagy rosszul van szerelve. Ami érdekes, már írtam - bármilyen gyorsan, bárhogy mozgatom kézzel nem jelentkezik a probléma.
Ha átmosnék mindent denaturált szesszel? Esetleg egy réteg lakkot fújnék a mérőlécre?
Tudnak ezek valami zavart összeszedni?

A Z-nél arra gondoltam, hogy lecserélem olyanra, amelyiknél az olvasó egységen van a kijelzés.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

000000000

Lehet nem lesz jó, de próbáld megfordítani a mérőlécen az olvasófejet.
Hátha úgy nem hibázik.
Mitutoyo-nál ez nem működik mivel az abszolút útmérős.
Ezért ha leveszem és megfordítom az megőrül.
Viszont akármikor visrosszakom egyből a pontos méretet mutatja.

Gyati

Szia!

Vedd fel a kapcsolatot a gyártóval, segíteni fog.

55bszcucp

Sziasztok!
Egy kezdő kérdéssel fordulnék hozzátok.Adott egy 600x1000mm-es CNC maró.Az X tengelyt 2db SANYO NEMA23 motor hajtja egy 3mm emelkedésű traoézorsón keresztül.Nincs meg a vezérlése és ezt kellene pótolnom Azért az X-et hoztam fel,mert tanácstalan vagyok,hogy hogyan szokták megoldani a 2 motor meghajtását. Próbáltam egy TB6560V2 3 axi-os boarddal párhuzamosan kötött motorokkal.Ez a várakozásnak megfelelően nem tudta meghajtani. A boardon LPT oldalon párhuzamosítottam 2 axist és erre raktam a 2 db motort,így volt erő rendesen,de hol az egyik,hogy a másik oldal vesztett lépést és valamelyik mindig megszorult.A kérdésem az,hogy tudtok-e erre valami vezérlőt ajánlani,valamint az,hogy a 2 motor meghajtásnál,hol érdemes párhuzamosítani? Az LPT oldalon,vagy a 2db vezérlő bemenetén a DIR és a STEP-et?

Pali79

Szerintem az utóbbi. 2 vezérlő ugyanazzal a step/DIR jellel hajtva. Egyébként ha nincs meg az eredeti vezérlésből semmi akkor több kérdés is felmerül. Biztos jó a motorhoz a meghajtó? Elég a táp? Jó a motor bekötése? Jó a kábelezés?

Pali79

Újra elolvastam, most tűnt fel, hogy TB6560 a meghajtó? Az nagyon necces ha valami bikább motor van a gépen, mind tápfesz, mind áram tekintetében.

55bszcucp

A motorok jók,a vezérlést eladták a jó gépről.A SANYO motorok 3A-esek és a TB6560 tényleg nem tudja rendesen meghajtani,nagyon sűrűn lépéstveszített,nem is tudtam végig mozgatni vele a tengelyen,mindig megakadt.Tudsz valami vezérlő típust,ami jó lehet?
Ilyen masináról van szó.

RJancsi

Nem lebecsülve a gépet, de mire jó a "High Z", ha relatív alacsonyan van a híd? Hacsak nem állítod lábakra a keretet, legfeljebb akkora mozgás kell a "Z"-nek, mint ami a híd alatt elfér. Vagy rosszul látom?

55bszcucp

Az Y motort eyedül elindítva is vesztett üresjáratban sem tudtam a 60 cm-en végigmozgatni.A motorokra zaj jut,üresen sziszegnek....A lineáris tengelyeken könnyedén mozog minden, azt gondolom mechanikailag rendben van.A vezetékelése a gyári,a csatlakozók lábkiosztása is megvan,de ki is mértem.Ha el is indul egy nagyon rövid ideig megy,majd egyszerűen csökken a teljesítmény.Már gondoltam arra is,hogy a TB6560 elkezd melegedni és csökken a teljesítmény,de alapból nem tetszik a motorok hangja sem. Iszonyatos hangjuk van.Mikrosteppet sem adok nekik,mert úgy végképp nincs elég erejük.A board-on full 3.5A-t állítottam be.A próba táp 24V 240W 1 motornál semmiképpen nem lehet vele gond,de 2-nél sem nagyon.Teljesen tanácstalan vagyok. Most a TB6600-as vezérlőket nézem,hogy talán az jó lehet.
Az eredeti valami olyan vezérlő lehet,ami 1/10-es mikrosteppet tud,mert egy fordulatra 2000 lépés van a szoftverben megadva és a leírása is emlegeti az 1/10 mikrosteppet.

55bszcucp

A valóságban így néz ki. A high-z szerintem csak fantázia név a maga 110mm-ével. :)

s7manbs8

Nálam egy ilyen szerepel az SMD beültetőmben, ez is cicergett a zajtól, amíg szűrő kondikkal nem segítettem rajta megfelelő pontokra beforrasztva, utána mindjárt elhallgatott.

Olyanok ezek, mint egy rossz erősítő, begerjednek, még csoda hog ynem búgnak az 50 H-re. :)

s7manbs8