Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Mért induktivitás összehasonlítása a táblázattal.
(Bocsi, közben főzök. http://femina.hu/recept/erdelyi-rakott-kaposzta/ )

0cphxg8ns

Guszta a sajt, remélem ilyen szépen megpirítottad te is! :)
A motorom adatai majdnem egyeznek a ma gyártott verzióval, csak a megadott ellenállás érték (48V os motor esetén: 3,2ohm 60V os motor esetén: 5,2Ohm) nekem 1.7ohm-ot mutat.

Minden más adat stimmel. (fizikai méretek, formai megtervezés, stb)

s7manbs8

Egy elektromos kérdés, a háztartási elektromos készülékekben, ahol a 220V bejön, ott a továbbmenő kábelt egy ilyen sapkaszerű valamivel kötik össze fixen sokszor, ami kívül műanyag, belül meg efy fém gyűrű, a két megcsupaszított végű kábelt összenyomva.

Na, ennek mi a becsületes neve, nem tudja valaki ? Elektromos boltban árulnak iylesmit ?

jani300

[#eljen] Ezt a káposztát meg kell próbáljam [#integet2]

rokonok

Ha csavaros akkor hupolfix.

s5f8tmfv3

000000000

Nesze neked hupolfix !

s7manbs8

Az az, köszönöm. :)

s7manbs8

Csak megcsináltam már egy olajradiátort, abban van ez, gondolva itt, ha a gázt az elvtársak elzárják, akkor majd Paks még segít árammal a téi melegítésben. :)

Meg egy KADA KDT-200 féle termosztát volt benne még behalva, azt si megcsináltam közben. Egyik része Made In PRC, másik meg orosz oldalakon jön elő ez a termosztát pl.

jani300

Na az a blankoló fogú se volt kutya :)
A stripax már [#eljen]

000000000

Ez uj nekem is épitö blokos panelbe berman csövezés?
99% MMfal volt a nagy divat de ezel találkoztam is még hasonlo helyen csak....[#nemtudom]

000000000

Ott van a videón Feketén Fehéren ! [#nevetes1]
Biztos az exportra ment ! [#nevetes1]

Rabb Ferenc

A panelokba a házgyárban beszerelték a gégecsöveket és a helyszínen kábelezték. Ez látható a videón.

A csúszózsaluzásos technológiánál a zsaluk számozott nyílásaiba szerelték a bekábelezett gégecsövet és a többi közüzemi szerelvény helyét. Aztán kiöntötték betonnal.

Ha kiöntéskor a beton "győzött" akkor csak levakolták a nyílást.

Egy kollégám feleségét bekapcsolás után a falhoz vágta a mosógép. Húsz centi volt a zöld/sárga vezeték a falban.

4ybj8h3c8

Zöld fórumon az észlény villanyászok megmagyarázták, hogy a zöld-sárgába kötött fázis teljesen rendben van, mert aki köti az tudja, hogy ott van. Meg se próbáltam nekik elmagyarázni a jelentőségét annak, hogy mi van ha olyan ember nyúl hozzá utánuk aki tisztában van a szabványokkal, de nem ismeri a csökkent képességűek hallgatólagos háttérmegegyezéseit.

svager

Urak az lenne a kérdésem,hogy van valami megoldás egy gyárilag nem földelt ilyen vegyszeradagoló földelésére vagy zavarmentesítésére.

Egy ilyet szereltem fel a gépre,csak az a baj vele,hogy amikor ki vagy bekapcsolom a vezérlőt és ez is onnan kapja az áramot az UC300 elszáll.
Csak akkor nem dobja el a kapcsolatot ha előbb a vezérlőt kapcsolom be és utána a PC-t,és kikapcsoláskor is előbb a PC-t majd a vezérlőt.