Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Gyári gyorstöltő.
Akkor most mi tévő legyek?
Nicd-k ezt hogy birták?

000000000

Mikor lekapcsol a BMS panel utána gondolom az áram leesik közel nullára így a töltő ki fog állni hibára (piros zöld felváltva villog)
Ekkor a feszültség 20 volt terheletlenül.
Annyi különbség lesz, hogy nem a zöld villog mikor feltöltött hanem akku hibát fog jelezni.
Nekem aztán mindegy mit jelez csak jobb legyen mint most ! [#nevetes1]
Van egy tucat akku és alig pár darab működik rendesen.

lari

Meg lehet oldani ezeknél a BSM paneleknél  egy visszajelző leddel, hogy követhető legyen a töltés ideje, ill.hogy látszódna amikor a töltés befejeződik?

000000000

Mellesleg BMS azaz Battery Management System.
A töltés végeztével lekapcsol az elektronika így az áramot figyelő kis áramkörrel megoldható a tápegységben a töltés figyelése.
De lehet is kapni ilyen kapcsolóüzemű DC-DC átalakítót amin az áramot és a feszt is be lehet állítani és mutatja az áramfelvételt, azaz a töltést.

000000000

Lényeget ugy leirtam mi a min és a max amire ügyelni kel a bms kapcsolatba...
litium és a nich /mh teljeden más paraméterei és kezelése van...
Régen én egy gyártotol voltak jok nimh akuk nexus egy volt az ami álásába sem merült le  6..8 honap után sem...
De most litium a divat de vanak erös hátrányai ami nagyon erös hátrányt okoz a kivehetö kapacitás iránya felé sajnos ezt nem lehet elkerülni ha hordozod meg pláne környezeti hömérséglet....[#szomoru2]

000000000

A kérdésem konkrétan.
Az eredeti Makita DC1414T töltő együtt tud működni a BMS-es buherált akkuval ?
Igen vagy nem  ?

000000000

max 26v bms ic!
neked az üresjáraton 27,xxV ezt nem nehéz kövezkeztetni?
Ha indulás pilanatába az ic elszál lesz csihi puhi akukon magass fesz határ miat ezt jó észbe tartani![#felkialtas]
be kell tartani a paraméterezést és renben lesz minden...[#wave]

6rk75uezn

Oké,beszerzek egy ilyen tápot.
De még most sem értem hogy miért mértem 40V-ot.
Ez a töltőm,7,2-24V

000000000

olcso adapterek ilyenek!
üresjárat fesz magas beterheléskor nagyon visszaesik fesz..[#whatever]

svejk

Noti akkucellákat raktam én is 18 V-os akkus fúróhoz, 4x2-es vegyes kapcsolásban de nem hozta a remélt eredményt.
Kisebb volt a rövidzárási áram.

6rk75uezn

Értem,és az a pillanatnyi magas fesz nem bántotta a régi Nicd-ket? [#conf]

000000000

Sajnos ezekbe vanak nagyáramu celák D..E kategoria besorolásba vanak ezek vanak a szerszám gépekbe pl 5..10C elviselnek kárososás nélkül ezek 18650 nincs nagy kapacitásu 1200...1500mAh!
A..B Szorakoztató eletronika névleges kisütés 0.5...1C max 2500...3500mAh max!

000000000

bizonyára idövel betet az is nekik az mert az akku pusztulását igazán a belsö elenálása végtelenbe megy át (öregedés) igy a leadot áram is egyre kisseb lesz mindig.. (ohm törvény)![#circling]