Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Helyesen ez csak 1000mA-t tud [#vigyor5]

fa_kukac

Ok, tehát DURVÁN fényelemről van szó. Viszont még egy gondolat. Nézvén az alkatrész adatlapját, elég véges a vezérlő fesz meredeksége a kimeneten. Nem jelent ez veszélyes disszipációt a FETeknél a kapcsolás átmeneti fázisában? Mivel ugye ezeknek a nagyáramú feteknek több nF a gate kapacitása, azokat fel is kell tölteni bekapcsoláskor. Kikapcsolásról nem is beszélve, a tóltés gyors kisütése is elég fontos amikor nagy áram folyik az eszközön.

Nagy Zoli

Azt a rövid szakaszt amíg diszipatív üzemmódban megy simán elviseli, ha nem kell túl sűrűn ki-be kapcsolgatni akkor rendben lesz.

000000000

Ez a TLP191B IF = 20 mA, CL = 1000 pF-nál 0.2mS alatt éri el a tON állapotot
A tOff a tokban lévő ellenállással 3mS

fa_kukac

Igaz, ezt relének szánták, nem PWM nek.[#vigyor3]

fa_kukac

Minden tiszta . Köszönöm.

000000000

Ez majdnem jó 24v ra a gate és a gnd közé még egy 12v zéner kell és jo is lesz!
Akár milyen fetröl van szó gate 20v át üt ezért kell a zéner ne juson több 12v gate bemenetre a nem logic fet az ugy 10v gate fesznél már teljesen kinyit...

000000000

logic alapu fet teljes nyitás 4v...5v.[#rolleyes] itt érvényesül csak az rds_on érték...

000000000

Főleg ha logikai feszültségszintű a Gate [#nevetes1]

000000000

most nézem.... bocsi csak a képet néztem amit irtál nem...[#falbav]

svejk

Hmmm... beírtam egy piri pontot Neked, én sem ismertem ezt az alkatrészt.

fa_kukac

Üdv Mindenkinek. Pont ma akadt a kezembe egy ilyen SSR, le is fotóztam. Ebben nem TLP191 hanem 190 van, ezek hasonlók. Itt a FET gate-jén még pár darab alkatrész is van, lehet hogy valamilyen shmitt trigger szerepet töltenek be. Ha lesz kis időm, kiolvasom a kapcsolást a nagyítós monitorom alatt.A TLP190-es kedvező áron rendelhető is a ferde szeműektől.[#vigyor4]

000000000

Ez csak 12µA tud tipikusan max 20µA
De a tOFF mindössze 1mS
Amúgy minden másban megegyezik a TLP191-el

s7manbs8

Ilyet még lehet magunknak is tudunk csinálni, igaz amúgy se drága az egész gondolom. :)

s7manbs8

Na, én ma este egy Hyundai monitort mentettem meg a haláltól, egy PC817 opto volt a fő bűnös a tápjában.