Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Kicsa

Természetesen, AC 1ph 230 V, 150W. Csatolok egy képet az adattábláról és a rendelkezésre álló SSR-ről is. Ha jól tudom,nullátmenetes.

000000000

Probát megér az elsö inditást mid bir ki a 10A ssr ha vezet vezérlés nélkül is akkor elhalálozot igy jelzi ha tönkrement![#merges3]
A leválasztás ugy 2000v garantált (opto) ezen nem kell agodni![#integet2]

Kicsa

Rendben van,bekötöm próbára.
Készítek neki rendes aljzatot,a bemenetet pedig bekötöm direktbe a leválasztókártyára. Kb. 20 mA a fogyasztása bekapcsolva,azt bírni fogja a port.
Az aggaszt egyedül,hogy bekapcsolt állapotban a multival kisípolva nem zárt össze a kimenet,szakadásvizsgáló állásban 1000 körüli értéket mutatott a műszer. Hogy ez milyen hatással van a motorra,nem tudom.

000000000

230V oldalrol ne tudsz vezetést mérni fesz nélkül triak min xxx fesz alat vezet csak majd ! ez nem kontakt rendszeres....
De szivárgo áram lesz a mocin inaktiv álapotban is....

000000000

Kicsa

Köszönöm szépen!

A bajom ezzel az,hogy az eszköz Kínában van,én pedig már raknám össze a vezérlést. Más miatt átalakítás alatt van,mechanika-elektronika változik kicsit. Hétvégén már tesztelni szeretném,ha meg már úgy is szét van borítva a kábelezés,gondoltam fejlesztek rajta kicsit,az automata kapcsolást illetően.

A szivárgó áram nem probléma,hacsak a kompresszornak nem baj. Az egész elektronika csak akkor van feszültség alatt,ha a gép be van kapcsolva. Ha meg be van,úgyis dolgozik...ez a lekapcsolás azért fontos,hogy ne zörögjön ott beállás - darabcsere - méregetés alatt.

2f428kduf

Azt a jó kis csendes kompresszort honnan lehet szerezni. A feleségem kerámikus, jó néhány kivágószerszámot csináltam neki, amiből a munkadarabot levegő nyomja ki. Azóta frász kapok mikor indul a kompresszorom, meg korlátozott a hozzáférésem.

Kicsa

Itt vettem a fórumon!
erdelyi72 fórumtársunk árult régebben több ilyet is,én kb. 1 éve vettem ezt.

zozo

Nekem is van, de ezek inkább 2 bár körüli nyomásra vannak kitalálva, no meg vákuumra.

lari

A közelmúltban építettem egy Svejk-Magi féle Dro axis computert.
Most került beüzemelésre de akadt egy kis problémám.
Útmérőnek egy Új, TMLS-05A-02 típusú encodert kötöttem be.
A hozzá tartozó mágnescsíkon végigtolva, vannak olyan részek, ahol nem olvas az encoder. Gondoltam, hogy a mágnescsík lehet rossz, viszont van egy TMLS-25B-02 encoderem is és ha ezt ugyanazon a mágnescsíkon végigtolom, akkor nincs mérési kihagyás.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Mi lehet az oka?

000000000

Hullámos a felület.
Philips mérőrendszernél is volt ilyen.
Egyik fej olvasta csont nélkül a másik meg a legkisebb eltérésre is hibázott. ( ez optikai volt )

lari

Én is gondoltam erre, ezért Kivettem a mágnescsíkot a helyéről, és kézzel végighúztam rajta az olvasófejet úgy, hogy az olvasófej közvetlenül érintkezett a mágnescsíkkal.
A hiba így is jelentkezik.

Kicsa

Köszönöm a segítséget SSR témában mindenkinek!
A hétvégén összeállt a szerkezet,az SSR bemenetét a leválasztókártya kapcsolgatja.
M3-ra konfigurálva a relét,remekül automatizált lett a masina. Remélem,hosszútávon is bírni fogja a kiképzést az SSR.

000000000

Nem lehet, hogy valami erős mágnes közelébe került az adott szakaszon ?

lari

Nem, nincs a közelében semmilyen idegen mágnesesség.