Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem pillanatnyilag hanem, hogy került a közelébe valaha.
Mert mint a magnókazettát ezt is tönkreteheti egy erősebb mágneses tér.
Például mérőóra állvány mágneses tartója.

lari

De akkor miért van az, hogy pl. 150mm szakaszon mér, aztán 2mm-en nem, aztán megint mér.
Ha erős mágneses tér tönkreteszi akkor szerintem sehol nem mérne rendesen...

000000000

Nem a fej ment tönkre hanem a szalag !
Mivel kinai dologról beszélünk így nem csoda ha egyik fej kicsit jobb mint a másik ezért olvassa az egyik rendesen a másik meg nem.
De ha van régi kazettás magnód és kazettád hozzá próbáld ki !
Elhúzod a szalag előtt a mágnest és ott a felvétel sokkal halkabb lesz, de még mindig halható marad.
Körülbelül ezt tudom elképzelni a te esetedben is.
A gyártásnál véletlen gyengébbre sikerült fej ezt a lemágneseződött részt nem veszi észre míg a jó igen.
Teccikérteni ?

lari

Aham... így már értem. [#integet2]

s7manbs8

Pál, egy Bluetooth modulnak a rf power értékét hogy tudnám csökkenteni, azt kellene, hogy ne legyen olyan nagy a hatóköre, miylen ötleteid vannak ? Szoftveresen nem lehet állítani HC-05 típus, legalábbis én nem találtam benne ilyet. Táp fesz, csökkentés, antenna rövidítés eszembe jutott, meg árnyékolni valamennyire, egyéb gondolat ?

000000000

Ha szoftveresen nem lehet, akkor esetleg az antennát lekötni róla és egy 50 Ohm-os ellenállást beforrasztani a RF out és a GND közé.
Így műteherre küldeni az RF jelet.
De miért is kell lecsökkenteni ?

s7manbs8

Azért kellene csökkenteni, mert túl messziről csatalkozik és nem kéne neki, meg így más egységek se zavarják.

000000000

Csavard alufóliába jó vastagon, nem szép , de legalább gyors ! [#papakacsint]

s7manbs8

Esetleg nullponti energiával nem megoldható ? :)

000000000

De ! [#nevetes1]
Öngyújtóból kiszedett piezo szikráztatóval párszor megküldöd az antenna bemenetet és garantáltan nem lesz többet problémád az adott panellal, de lehet azzal se ami rá volt kötve. [#nevetes1]
Komolyra fordítva, elkezdhetsz szórakozni azokkal a 0603 vagy még kisebb alkatrések kiforrasztásával.
Viszont az alufólia még mindig a visszafordítható kategóriába tartozik.
Persze a szigetelésről a fólia és a panel között azért nem árt gondoskodni. [#papakacsint]

s7manbs8

Valami olcsó 12-16 bites A/D átalakító IC-t amit I2C-n vagy egyeben lehet kezelni tudtok ajánlani, nem gyors kell, jó a lassan mérő is, csak nagy felbontása legyen, meg pontosabb, az lenne a cél.

s7manbs8

Felajánlom rejtett erőforrásaimat a kutatóknak, mindig keresnek kísérletezésre hajlamos embereket. :)

juhasz

ADS1115 jó lehet neked. 6-700Ft az e-bayen modulon.
4 csatorna. Tud a GND-hez képest és 2 csatorna közt külömbséget mérni. 16 bites.

s7manbs8

Köszönöm, megnézem.

000000000

van valami titka mert erösiteni sem lehet hiába raktam rá nagyobb anternát 2...8dB fikarnyitsen lett a hatotáv nagyobb a pcb anternátol.... [#fejvakaras]