Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Úgy látom két kis szinkron motor kapcsolódik egy áttételhez. A kondi átkapcsolásával lehet a forgásirányt váltani.

g89ketty

Csak a kérdésre nem válaszoltam! Természetesen minden alkatrészüzletben kapsz fáziskondi néven. Minden kidobott hálózati készülékből lehet bányászni. 270V AC, 630V=.[#integet2]

0cphxg8ns

Lehet (sőt biztos), hogy én vagyok béna, de nem igazán találtam 0.25uF kondit, főleg nem fáziskondi néven (fázisjavító kondira gondoltál?)
hestore
Vagy itt milyen kategória néven kéne keressem?
lomex

g89ketty

A LOMEX kondenzátornál beírod a keresőbe: 220nF és válogathatsz.[#wave]

g89ketty

Ha elakadsz kűldj egy postacímet! Üdv:GS

g89ketty

Mindkét cégnél lévő 275VAC kondikat hívjuk fáziskondinak, mert az egyszerübb készülékekbe közvetlenül a hálózati bemenetre teszik zavarszűrőnek. GS.[#integet2]

0cphxg8ns

Ahhhham!
Egy motor guru meg azt mondta nekem, hogy azért üzemi kondi kéne oda, nem fólia, mert huzamos ideig lehet nem örül a használatnak ez a fajta. Efelől mi a véleményed? [#nemtudom]

Rabb Ferenc

Túrtam egy 330nF 630V-os kondit. Eddig egy kültéri mozgásérzékelő tápegységében szolgált. Szerintem a motor és a kondi is túléli a további közös munkát...

Itt az adatlapja
Érte jössz, vagy házhoz vigyem? Mindjárt hívlak [#integet2]

svejk

X(2)-es kondiként ismertebb.

g89ketty

Ezek a kondik folyamatos üzemre alkalmasak. Mindíg az egyik motorral sorbakötve kapja a 230V-ot, így soha nem kerül rá a hálózati fesz. Nálam 15 éve működik egy ilyen kisebb teljesítményű motor 100nF-al, igaz szakaszos üzemben. Gázkazán füstcső csappantyút állígat. Ha netán zárlatos lessz csak megáll a motor max. [#integet2]

g89ketty

Lehet, megmondom őszintén soha nem nyomoztam a pontos típus után. Én mindíg csak fáziskondit kérek és ezt adják. Tudom, hogy ez nem polkorekt, de így mindenki tudja miről van szó. [#integet2]

0cphxg8ns

Köszönöm szépen mindenkinek a kondenzátoros kérdésemre adott válaszokat, különösen Ferencnek a segítségét, (kondit)!
Klassz csapat vagytok. (ismét bebizonyosodott! :) )
[#worship]

Istvan0728

Elkészült a Z560M-es csöveimből egy NIXE-óra UNFI hathatós munkájának köszönhetően.[#taps]

A csövekből van még pár darabom.

szf

Hány csöved van?
Mennyiért adod?
Mi alapján működik?
Videó?

Istvan0728

Z560M

Videóm nincs, ez most készült és ez a darab nem eladó. Csövekért kaptam cserébe az elektronikáját csak a doboz csináltam én.

A leírása