Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Lovi fórumtársunk pár éve Debrecenben mutatott is be egy kísérleti példányt.

Én találkoztam pár géppel, javítottam is őket de a működésük rendesen meg van bonyolítva.
Mindenféleképp a fellelhető régi szakirodalom lehet a kiinduló pontod és nagyon sokat kell kísérletezni.

A gyári gépek paramétereit sosem fogod elérni, de jó móka lehet az biztos.
Anno én ilyen gépet akartam készíteni amikor rátaláltam erre a fórumra.
Azóta sem tettem le róla, de ma már nem nagy szám, szinte minden valamire való gépműhely alaptartozéka legalább egy kis tömbös.

sanyi84

Valóban 10 kg kb 30 ba fáj de le lehet adni a méhbe + ez már 2 dob. Amúgy sokat elmegy.

Persze nem neked szól de téma. Én azt mondom még épp működő gépet érdemesebb megvenni. Fillérek. De lehet hibás akármi ezekbe. Viszont cserébe gyári"gyors" gépe van az emberbek. A baj ezekkel szinte bármi lehet. Alsó felső huzal vezető, vízrész, szűrő+gyanta 100% öreg. Mocskos piszkos munka az már biztos. Persze szerencse kell de szoktak régi jó gépet is ledobni mert az új generátora sokkal gyorsabb vágást tesz lehetővé, esetleg szélesebb anyagspektrummal egyszerűbben és gyorsabban üzemel.

trawe

Tömb szikra !
pont elvittek egyet elölem potom 100e értárulták nevetséges volt az ár.[#boxer]
Kb 3d nyomtató mechanikát fogok össze rakni.  Mivel itt nincs olyan jellegű terhelés mint a maró gépemnél.
Rozsdamentes szerszám mold karbonozáshoz, illetve pár föcsöntő szerszám lenne a cél. Persze nekem is egy hosszú távú projekt lenne, mivel van egy termék amit le kell zárjak "felirat disein, csomagolás" és a többi más termékekhez lehetne szerszámokat gyártani a szikratömbel.
Elsősorban olyan ebert vagy szervízest akarnák megszólítnai aki már javított ilyet.
Látni már én is láttam.

elektronika

Igy dolgozik

trawe

trawe

Persze a lenti link home-made kategoria de már láttam a neten ennél jobbat is. Ez csak példának szántam.

trawe

" szinte minden valamire való gépműhely alaptartozéka legalább egy kis tömbös."
ott a pont, ezért kell nekem is:)
Ugy néz ki kibövűl a mühely +60 nm el oda elférne:)

fn47xk7ei

Van egy Beluk BLR-CB 06-os cos-fi mérő-relés műszerem és szeretnék vele mérést végezni 20-25 A magasságában . Kellene hozzá egy 50/5 A es áramváltó de éppen nincs itthon és soha nem készítettem még áramváltót . Valaki tudna valami iránymutatást adni hozzá , hogy milyen menetszámmal számoljak ill. milyen vasmagot vagy gyűrűt használjak .

PSoft

Ha nem azonnal kell...

A hétvégén, "túrok" Neked valahol egy 50/5-ös gyűrűst.
(szólj rám vasárnap du.) :)

jani300

Ne állj neki . Megnézem milyen van . Ha értékelhető mérést szeretnél , akkor az áramváltónak illene hitelesnek lennie .De Antal Gábortól is biztosan kapsz kölcsön .

jani300

[#eljen][#integet2] Na ugye !

PSoft

Úgy hát![#papakacsint]

fn47xk7ei

Nem kellene azonnal . Csak hegyekben állnak itt nálam a fázisjavító kondenzátorok gondoltam beépítek hármat a trafós plazmavágómba - hely is van bőven benne csak jó lenne akkor nem hasraütés szerűen hanem méréssel határoznám meg a kondenzátorok szükséges kapacitását .Anno volt nekem is jó pár darab áramváltóm csak bevertem ezeket is a MÉH telepre .Előre is köszönöm , hogy foglalkozol a problémámmal . [#wave][#worship]

0cphxg8ns

Tiszteletem az Uraknak!

Egy fura kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van egy szinkron motor, aminek üzemi kondi igénye: 0.25uF 500V AC, de nem találok ilyet sehol, viszont ilyenbe botlottam:
https://www.hestore.hu/prod_10031418.html
A kérdésem a következő: A fólia kondenzátor miben más, mint az üzemi kondi?
A felépítését tekintve is érdekel a téma (hogy tanuljak), nem csak, hogy "helyettesíthető-e".

Az építő válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Tom [#worship]

Csuhás

Szerintem a linkelt kondi alkalmas motorhoz.
Feszültsége rendben van, alacsony ESR, és vesztességet ír, ezért gondolom melegedés nélkül viseli majd a motor áramát.

0cphxg8ns

Jah a motor pontosan ez: (hátha valamit számít)
ebay