Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Köszi,hát ha nem egyszerű akkor hanyagolom azt a mocit.

Gyárfás Attila

Üdv mindenkinek.
Egy elektromos rollerhez kellene egy brushless (nem szenzoros) motor vezérlő. A motor egy 5065 270kv tipus. Rc s multammal tudom milyen esc vezérlők vannak, helikopter ,auto,stb. Ehhez a projekthez min.egy 200A es kellene. De ezekben a kinai esc ekben nem bizok hogy birja is azt a terhelést amit ráírtak. Szóval nem volna valakinek egy kész terv nyáktervel, vagy peojekt egy ilyen esc ről. ? Valami starapabiró fetekkel, ami tényleg bir min.120-150A t. Aki modellezésben picit jártas az tudja mire gondolok.
Köszi

B.Zoltán

Szerintem nem bonyolult a bekötése a te motorodnak sem.
Az enyémnek csak 6 kivezetése van, sorba kell kötni az állórészt a forgórésszel.
A tiédnél lehet, hogy az állórész két különböző huzalvastagsággal van tekerve és ezért van 2 kivezetéssel több. De lehet, hogy rossz az elképzelésem.
Próbára kösd be valahogy, és már 24 Volt egyen feszültséggel is pörög rendesen.
Én a 30 Volttal próbáltam (a 15 V plusz mínuszos táp két vége), és ez nekem 1.5 A-nál nem ad többet, így semmi baja nem lesz a motornak.
Ha egy izzón keresztül üzemeled be, akkor sem lesz baja a motornak, de látni fogod hogy jól kötötted-e be vagy nem.
Ez a motor, az én motorom 40W mosás és 300W centrifuga, de egy állórész tekerccsel és elektronikus szabályzással csinálta, azért gondoltam, hogy esetleg két tekercs van az állórészen, és akkor nem kell elektronikus szabályzás a két fordulatszámhoz. Persze ez most mind feltételezés részemről.

000000000

ök vasmagot is csinálnak toroidhot magaság igényre is...

http://www.matic.hu/

Rabb Ferenc

jani300

Pofon egyszerű !
A gyors , lassú az nekem még mindig nem tiszta , de ránézek két három darabra ,van kibontva , de nagyon nem érdekeltek ezek . A ruszki a videón legalább lerajzolta a bekötést , ha segít .univerzális motor

g89ketty

Szia laacika! Ha nem sűrgős, megnézem az enyémet ami egy dobozban pihen, átalakított elektronikával. A régebbiek, ha jól emlékszem 8085-ös ic-vel. Beállítható a felfutási gyorsulás és potival szabályozható a fordulatszám, amit jól tart.[#wave]

jani300

Na ez a része viszont érdekes .
Melyik típus elektronikájába lehet egyszerűen belenyúlni ?
Esetleg rajz ?

Varga Ferenc

Szia.
Nem nehéz a bekötése.
A 2 piros a tachogenerátor ez nem kell 2kék klikszton, ez se kell .
a 4 vezetéknél a 2 középsőt össze kötöd így sorba lesz kötve az álló a forgó résszel és a 4 vezeték szélsői lesznek a hálózati csatlakozók.
A rajz nem egy profi.
Üdv Varga Ferenc

jani300

[#eljen] Megnyugodtam :)
Akkor a lassú gyors csak elektronika ? Mivel kefés motor .

zozo

Itt nézz körül. Én is nézegetem a brushless motorokat, szabályzókat, mert az én járgányomban 1300W 48V kefés motor van, és kéne valami dögösebb. No meg a hajtásom láncos és ezzel a motorral nyűgös a fogazott szíjas átalakítás.
Ja, a link:
esc

g89ketty

Gatyában kiugrasztottál a műhelybe és itt van. TDA 1085-ös ic-vel megy. Az újabbak valami PIC-kel működnek, azzal nem tudok mit kezdeni. Természetesen elkűldöm az általam használt rajzot. A katalógusban teljes rajzot találsz az alkalmazásról. Üdv:GS

jani300

Bocsánat ! Ennyire azért nem volt sürgős . Megnézem akkor ,mennyit értek meg belőle . Köszönöm !

jani300

keresgéltem kicsit mosógép motor témában .
Végül is érdekes , a működtetése .
Itt egy tényleg két sebességes ,de most hagyom abba mert nem érek rá ...

6rk75uezn

Köszönöm szépen mindenkinek aki segitett,a motor forog.
Legalább erről is van valami fogalmam,mert mikor előkaptam csap pislogtam hogy ezt én hogy kössem be.[#worship]