Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Mellesleg az általam 10 éve használt kábel nem is árnyékolt és a 7-8 pin sincs összekötve a PC oldalán.
Mégis tökéletesen megy akár több KW-os szervó mellet üzem közben a kommunikáció.

remrendes

Ha jol ertettem a kollegat, akkor meg csak nem is ok gyartjak, szoval ez nalam a vasarlas fogalmat eligiti ki, de ezen nem vitazok.
A Siemens egyebkent mindenhol mashogy all hozza, mint masok. A beultetoik is maskepp mukodnek, de ha egyszer megszokod, a tobbi gagyi lesz utana.

000000000

Dolgoztam Siemens beültetőgépen.
Meg lehet tanulni, de megszokni szerintem soha.

remrendes

Nekem hosszu tavon talan a harom legnagyobb markahoz volt szerencsem, rovid tavon meg meg 4-5 felehez biztosan. Mondjuk ha meg S szerias volt, akkor igen, foleg ha Suse-s sorvezerlovel. De az X-es szeria egeszen mas.

000000000

1999-ben kezdtem dolgozni ott aztán 8 év után váltottam.
Tehát az kereken 10 éve volt és ha jól emlékszem akkor siemens siplace s25 gépek voltak.
6 sor 6 reflow kemencével soronként, beadagoló, pasztázó ragasztómodul meg 3 beültető volt felsorolva.
Pár tízezer eszközben biztos olyan panel van amiben én is közreműködtem. [#nevetes1][#papakacsint]

remrendes

Hat igen, azok mar oreg gepek, de akkor mar volt X szeria is.
Nalunk tobb, mint 60 sor volt a csucsidoben, soronkent 14-30 beultetofejjel. TV panel 10 masodpercenkent, 4db telefon panel 50 masodpercenkent jott le. Igaz, utobbi tobb geppel is lett gyartva.

D.Laci

Splace 80 S20-as gép akkor nem áll tőled messze?
Lenne pár kérdésem.

000000000

Kérdezz, talán még emlékszem dolgokra.

svejk

Nem találkoztam még az alábbi problémával...

~400 V-ra létezik-e 2-3A-es üvegbiztosíték szerűség?
A kis méret a lényeg, ha NyÁK-ba forrasztható az meg főleg Kánaán lenne.

svejk

Sirály, köszi!

symgrjj6

Sziasztok.
 Valaki Bp. közelében tud ilyet javítani?
H2 compkat CNC controller.

Jozs

Sziasztok !

Úgy néz ki tudok szerezni 82000 mikro 63V -os elkókat ... csak nemtom mire lehetne használni [#vigyor4]. Esetleg valami tipp hogy mire lehet jó?

4ybj8h3c8

Motoros roller.

LittleSV

Kérdés hogy milyen (gyártmány, típus, évjárat) és mekkora méretű, meg hogy az alu házon belül nehogy egy 4700uF kondi legyen beforrasztva :D . Lehet belőle puffer labortápban, hifi erősítőben (autósban is), motorvezérlő tápban stb.