Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Nagyon szépen köszönöm!![#eljen] [#worship]
Látom van aki az ilyen össze vissza rajzból és rövid leirásból is megérti mit akarok! ;)

PSoft

Valószínű, az eredeti irányváltó kapcsolók, "csak" a frekiváltó vezérlésére átdrótozva.
Én is egyfázisúnak gondolom a szivattyút...igaz amit írsz.:)

jani300

Nem hagyom magam :) Amit rajzolt ,már az is relés automatika . Te az olajnyomás kialakulását vennéd reteszfeltételnek . Hát ez jobb is mint amire én gondoltam ,mert én csak a szivattyú mágneskapcsolójának záró érintkezőjét gondoltam reteszelésre felhasználni .[#eljen]

6rk75uezn

"Nem kell "relés automatika"

De nem bizony,teljesen feleslegesnek tartom!

jani300

Záró (segéd) érintkező  , isten bizony ezt akartam írni :)

PSoft

Hogy mit akarsz, azt látom/tudom.

A miért-jét...nem biztos, hogy megértettem, de ez most lényegtelen.:)
De...csináld, ha Te így látod jónak![#wave]

6rk75uezn

Természetesen 1 fázisú a szivattyú motor.

Összegezve:
Az eredeti irányváltó kapcsoló kapcsolja a két (jobb/bal) mágneskapcsolót,aminek 2-2 pólusa kapcsolgatja a szivattyút a maradék 1-1 et pedig felhasználtam a freki váltó bemenetének.

jani300

Eredetileg is van a gépben ! :) [#integet2]

PSoft

Nem volt nehéz "lekövetni",(de szép szó):) amit rajzolt!
Nap mint nap látok ilyeneket, szanaszét a lakásban.
Három éves a legkisebbik unokám.[#nevetes1]

(Bocs Laci!)[#vigyor2]

PSoft

Jól van nahhh! Igazad van!:)

szf

Gondolom az unoka így kommunikál a papával. rajzol neki egy csillag-deltát...
[#nevetes2]

z994gjew5

Hát, én pedig tényleg azt hittem, hogy valaki legalább címszavakban rávilágít dolgokra. Aztán felteszem a kérdéseim - mert rengeteg van -, valaki más is bekapcsolódik, ír valami okosat. Mittudomén... Kialakul valami párbeszéd, amitől megértem ezt az egészet. Mert azt azért látom magamtól is, ha kinyitok egy ilyen szekrényt, hogy van vezérlője minden tengelynek, frekvenciaváltó a főorsónak, kimenetek-bemenetek a hűtőrendszernek, a mérőléceknek, az infrás taszternek... De ezeket mi köti össze (gondolom a PLC), hogy adott típusú motorhoz milyen vezérlő kell, hogy a bemeneti kártyát hova kell "dugni"... sorolhatnám a kérdőjeleket. Mert én még sosem csináltam ilyet, iskolában nem oktatják, 5000 dollárom meg nincs, hogy egyben megvegyem az elektronikát.
Ezért gondoltam segíthetne a nálam okosabb.

PSoft

A csillagot már csípőből!
A deltánál még...meg-meg torpan a ceruzája!
Még egy hét,azt ovis lesz!:)
Könnyű dolga lesz az óvónéninek!
(a...többiekkel)[#nevetes1]

PSoft

Légy üdvözölve köztünk![#wave]

Késő van már, az okosak ilyenkor már alszanak.
Ilyenkor már csak a buták "trécselnek" itt, össze-vissza.
De reggel remélhetőleg felkel a nap, felébrednek az okosak, aztán kávé kavargatás közben...olvasgatnak itt is, ott is.

jani300

Jó , remélem tévedtem .
PLC ehhez kevés lesz . Számítógépen futó alkalmazás irányítja a dolgokat . De részleteiben , pláne itt , nem merem felvállalni hogy segítek . Amit erről tudok ,az egyértelműen innét van , érdemes olvasni a Fórumot !