Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

kuner

Valami ilyesmire gondolok, csak nem vagyok benne biztos, hogy ezt várja-e a vezérlő. Eddig nem találtam róla infót, hogy rs232-422-485, vagy mit vár a vezérlő, vaktában kötögetni pedig nem szeretném. Paraméterező kábel bekötést sem találtam eddig..

kuner

Hozzá való kábel, nem hiszem hogy komoly elektronika lenne a csatlakozókban ..

adatkábel

000000000

Semmi elektronika nincs benne 3 szál vezeték elég a kommunikációhoz. (RS232)
Yaskawa sigma 1 vezérlő leírásában benne van a kábel kiosztás is.
Az Omron csak koppintotta ezeket.

000000000

Például ez.

kuner

Mostanra én is megtaláltam a Yaskawa pdf-ben.
Ha tudom, hogy ott kell keresni ..
Köszi  [#worship]

remrendes

Azert a koppintastol kisse kulonbozik a ket ceg kapcsolata.

000000000

Mikor szétszeded és az omron cucc panelján a Yaskawa logo van az azért jelet valamit. (régebbi eszközökön így volt)
Mellesleg a Yaskava 1915 óta létezik míg az Omron 1933-tól
És az is érdekes, hogy az Omron eszközök szinte megszólalásig egyeznek a Yaskawa termékeivel, sőt a leírások is jók hozzájuk.
De van még pár gyártó akik szintén a Yaskawa farvízén eveznek vagy csak rányomják a logójukat a termékeikre.

remrendes

Az Omron fizet a Yaskawanak, a termekert, fejlesztesert, csak Europaban nem hozhatjak ezeket forgalomba. Ami Omron frekivalto, az nem hivatalos uton kerult be Europaba.
1-2 honapja beszeltem az Omron kepviselettel frekivaltokkal kapcsolatban, ok ezt mondjak. Az uj pedig Hitachi, mert osszerugtak a port.

000000000

Tehát akkor nem a Yaskawa kaparja ki a gesztenyét az Omronnak  ?
De előbb is ezt írtam "  van még pár gyártó akik szintén a Yaskawa farvízén eveznek"
Na mindegy , ezen nem fogunk összeveszni ! [#nevetes1]

remrendes

Igy igaz, van, de nem masoltak, teljesen hivatalos a tortenet. A Siemens S7 PLC-ket is ok fejlesztettek, az eredetit Vipa neven forgalmazzak.

000000000

Most ha Te legyártasz valamit és megveszem a terveket és legyártom az nem másolás ?
Kár ezzel szaporítani a szót.
A Siemens PLC-ről nem gondolta volna, hogy Yaskawa, mert a programozása elég nyakatekert.

zozo

Hadd okosodjak kicsit a kapcs. rajzzal kapcsolatban...

-a felső kötés nyilván az árnyékolás, de
-a 2-es RXD-TXD is arra van kötve? -de akkor a servopack felől nincs adatküldés? Hogy van ez?

000000000

Az egy fénymásolt valami ocska PDF-ből nyert rajz aztán a így valami lekopott.  
Átrajzoltam, így már biztos érthető
A szaggatott ovális vonal az árnyékolást szimbolizálja, ahhoz biztos nem kötnek semmi kommunikációt.

zozo

Így már eccerű' mint az alátét :)