Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

kuner

Igen, 5v, és össze van kötve.

Csuhás

Passz, ennyi információ alapján ennyi ötletem volt. Marad még a fatális elnézés: csatlakozó, ic lábszámozás stb, illetve a szerelési hiba, kábel zárlat stb. Szisztematikusan végig kell mérni, illetve szemrevételezni az egész áramkört. Ha valaki jó ötleted ad, vagy magad rájössz, akkor írd meg a megoldást.

kaqkk007

Próbáltad a programban invertálni a kimenetet ?

Dakota25

Vcc=5V
Centronics LPT "H"= 3.6V (jellemzően)
5V-3.6V= 1.4V

4N25 Forward voltage= 1.1-1.3V ... Legyen 1.3V

pl. PortC1"L"=0.3V ----> a dióda sarkig nyit, fényes
pl. PortC1"H"=3.6V ----> a dióda félig-meddig kinyit félfény

Megoldás:
- fordítva bekötni, magas szintre nyisson
- invertert beiktatni
- 3.6 V-os tápot használni
-....
-....stb.

zip0ji0se

Közben kerestem tápnak való toroidot talán jó lesz.
Az alábbiak a paraméterei:
2x44 VAC+1x10 V segéd táp 6-700VA. Gondolom a bemenet 230 V.
A kérdés, hogy megvegyem e, vagy még kutakodjak.

Csuhás

Ugyan nem cnc, de hátha mást is idegesít az autójában levő start stop automatika. Az én autómon ugyan kikapcsolható, de ezt nem jegyzi meg és minden indításkor újra bekapcsol.
Ezért készítettem egy memóriás kikapcsolót.
Az ötlet innen származik Illetve itt a példányom melegtakony és zsugorcsövezés előtt. Asztalon nézve minden jól működik.

Szalai György

A motorvezérlőd tápfeszültségét 12-45V DC között adta meg a gyártó.
Van, ahol 42 van ahol meg 48V, ugyan azon az oldalon belül.
Ha a negyvenet túlléped, az nem lesz ingyen. De tanulsz belőle.

A trafód 44V AC feszültségéből, egyenirányítás után lesz 61V DC.
Sokk !!!
Küldhetsz vele táviratot indián módra. [#vigyor2]

000000000

Az egyenirányítást és pufferelést követően a váltakozó  feszültséged gyök 2-vel szorzandó.
Például az AC 44 Volt x 1.41 = 62.04 azaz kerekítve 62 DC körül lesz.
Az a TB vezérlő már 40 Volt körül is igen labilis, tehát inkább ez a feszültség alatt maradj !
Ergo: 24 Voltos szekunder feszültségű trafó pont jó lesz, mivel a nyers DC feszültséged így 35 Volt lesz.

Ha javasolhatom és még nem vetted meg ezeket a TB-ic vezérlőket akkor inkább válasz jóval megbízhatóbbat.
Például Leadshine M542, drágább , de nagyságrendekkel jobb is !
Sok bosszúságtól és csalódástól kímélnéd meg magad.

x5izpkum

Valaki tud olyan tekercseléssel foglalkozó céget, vagy bárkit, aki BIFILÁRISAN is meg tud tekerni egy TOROID magot?
Eddig olyan van csak, aki szétszedhető vasmagot tud így, vagy tud toroidot is, de nem bifilárisan.

keri

Miért olyan nagy dolog egyszerre két vezetékkel megtekerni?
Hány menet kell? Pár százat kézzel is megcsinálhatsz.

6rk75uezn

6rk75uezn

8 vezeték vsatlakozik rá,ebből 2 piros a moci végére (nem tudom mi az) valami jeladó szerűség.
Ezen felül a fekete és a sötétkék a kefékre megy,de még mindig marad 4,gondolom ezek kettő valamelyike az alacsony fordulat és a maradék kettő a gyors (kb 15 ezer)  mosógép moci.

6rk75uezn

Bocs a kép lemaradt.

jani300

Akár univerzális soros motor is lehet .
Ha a két állórésztekercset és a forgórészt sorbakötöd , valamilyen fázishasítós szabályozóval működik . Az állórészek áramiránya az nem mindegy .
Lehet volt valami variáció a mosógép alkalmazásban a tekercsekkel , de nem olyan egyszerű ez hogy gyors -lassú  . Az eredeti bekötésre végül is én is kíváncsi lennék .

jani300

A forgásirány váltás miatt van kivezetve az állórész és a forgórész kivezetései ,külön . Ez utólag ugrott be .
A seggén tahó van talán ,  az nem hiszem hogy Neked érdekes lesz . Lehet még klixon is két dróton akár .
Ennyi itt véget ér a tudományom :)