Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Előbb , utóbb , azért a többség  , csak megszólal ,ebben a szivattyús témában :)

6rk75uezn

6rk75uezn

Én erre már nem is reagáltam.

jani300

"2. ha beteszel egy nyomás figyelőt el sem indul a frekiváltó."   Ez sem igaz !
Ha a rajzodon ,a ferekiváltó közösét szakítod meg a gomba záró érintkezőjével .
De azért annyira ne örülj :)
Nem erről van igazán szó ...

svejk

Most magadon mosolyogsz ugye?
Mert igazából az irónia neked szólt...

A szóban forgó dolgot többen, többféleképpen megcsinálták, ötleteket is kaptál hozzá, ennyi.
Csináld meg, ne beszélj róla ennyit mert így csak kinevetteted magad.

Van egy sanda gyanúm, hogy neked az a gép ugyan úgy nem fog megfelelni, mint az előző EAN. De ne legyen igazam!

szf

Olvasom azt az olajozás témát.
Szerintem:
-Amikor napi üzembe helyezést csinálom a gépen akkor indulhat az olajszivattyú. Teljesen függetlenül mindentől.

-Mikor megvan a számodra megfelelő olajnyomás akkor adhat egy ellenőrző jelet a frekvenciaváltó felé ami nem tiltó jel.
-Indulhat a masina.
-Mikor nincs olajnyomás akkor a berendezés tovább üzemelhet de a kezelő felé fény és hangjelzést ad.
-Extra: olajszivattyú időszakos működtetése mikor az eszterga üzembe helyezve de áll a gép.

kb 15 éve üzemel így egy E400/1500

Tavasszal elhunyt öreg barátomnál kb 40 évet üzemelt egy E400-as hagyományos olajozással. Napi 8-12 óra üzemidővel. 2 ember használta felváltva. Évente olajat cseréltek de szokatlan módon mindennap letakarították és leolajozták a gépet. Mai napig patent a gép.

6rk75uezn

Nem!!!
Azon mosolyogtam amit irtál,mert igazad van,miért indulna szárazon?Ezt hülyeségnek tartom.
Ezzel az erővel rá lehet mondani hogy a gyári pumpával is szárazon indul!!Oda is kellene egy késleltető relé?

Nem én misztifikálom túl ezt a dolgot hanem többen is irtak többfélét és amire tudtam reagálltam (nehogy úgy tünjön,naaa irok neki és ...)
 A végére meg az a válaszom hogy abbszolult nem lesz igazad!!!

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek az ötleteket.
Épül az olajzás.
Téma lezárva!
[#eljen][#puszi]

6rk75uezn

Jav: [#eljen] ;) ez akart lenni (kacsintás)

m8zmkic73

Szép reggelt mindenkinek.
 Azért ide írom, mert inkább elektronika, mint CNC. Elektronikai fejlesztőműhelyemet kicsit rendbe kellene szedni, ezért dolgoktól szeretnék jelképes összegért megszabadulni. GSM modulok, LCD-k, csatlakozók, stb. Ha valakit érdekel. keressen meg, egyeztessünk időpontot, és jöjjön el egy beszélgetésre, mazsolázásra.

sanyi84

Miért szokatlan a letakarítás? Igen ha az ember betartja az alapvető előírásokat sőt munka közben is le le takarítja olajozza sokáig működhet egy gép.

Picit túl lett ez spilázva. Mondjuk központi szánkenés nem meglétét nem nagyon értem az esztergáknál. Pont oda juttatna olajat ahová kell. Nekem egy német gyárilag "takartágyas" eszterga nagyon tetszett... Végül is a plusz biztosíték az olajzásra jó dolog, az állandó karbantartás igényt csökkenti.

szf

Különböző multiknál összesen 34db szerszámgép karbantartása és hibaelhárítása tartozik hozzám.

-Ebből 3db ami 2 különböző helyen van, TMK-ra van használva műszakátadáskor vagy munkavégzés után mindig le van takarítva illetve olajozva.

-A többi gépet nem találod meg a forgácstól és a segéd anyagoktól. Legtöbb hiba a gépeken, hogy a nyomorult mechanika a forgácstól nem tud megmozdulni. A cnc gépeknél elektromos hiba, hogy az induktívok vagy a végállás kapcsolók nem működnek a forgácstól.

sanyi84

Nekem egy gép van a kezem alatt. A tmk is az enyém. Ha alut csinálok akkor van baj. 1-2 darab és jöhet a forgács kikergetés. Műszak végén lemosóval kitakarítva, körbe a forgács búvóhely levegővel távol a burkolattól.
Itthoni munka végeztével teteje lefújva levegővel, ablakok vízzel kefével, burkolatok is. Összehúzva a forgács egy kupacba majd munka kezdéskor forgács már vízmentes jöhet a kis lapát aztán a porszívó. Olajozni azt nem olajzom, ott is központi a kenés. 1-2 havonta burkolat leszed és ha van alatta kitakarít, de az ritka.   A többi tmk - t nem írom de ezek alapok.

No igénytelenek a gépkezelők. "Nincs rá idő" .

kuner

Szerintetek rs232 létezik szimmetrikus adat érpárokkal? Ilyenre gondolok, mint RxD+ RxD-, és TxD+ TxD-.
Vagy ez már nem rs232?
R88D-UA08V vezérlőt paramétereznék gépről, ehhez kellene illesztő, mert a vezérlő az említett adatszálakat várja.
Bármi nemű segítséget, javaslatot szívesen fogadok.

s7manbs8

RS485 half duplex vagy RS422 2 darab full duplex,  az nem amire gondolsz ?