Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Megy az, csak előbb utóbb kijön a fűst.
A vasmagos táp másképpen áll fel mint egy kapcsolóüzemű és ez a lényeg nem a szűrés.
Az esetek 90%-ban bekapcsolás követően keletkezett a füstgenerátor üzemmód .

000000000

Arra alkartam csak rávetiteni hogy nagy 50....100E uF kapacitás lasan lehet feltölteni rövid idö alat kisütni hamarab ez munka feszültségnél (eletroda/munkadarab közti fesz) ingadozni kezd  ami látható is szabad szemel iv folytonoság és ez nagyon beleszol a varat minöségbe... trafos kivitelné....[#alien]

B.Zoltán

Szerintem ezt nem lehet általánosságba kijelenteni.
Nekem 40000uF van a gépembe és ALU-t is gyönyörűen hegeszt.

Nekem kondenzátor nélkül nem hegeszt szépen, de nagyon fontos a jó fojtó, sőt megcsapolásosra fogom csinálni a kis hordozható CO hegesztőmnél.

000000000

B.Zoltán

Trafós, amit hordozhatóra csinálom az is egy 1000W-os békebeli magyar trafóból lesz.
A trafóst nehezebb haza vágni azért szeretem, cserébe nehéz.

Végül is ez egy hegesztő szaki véleménye volt, aki jó sokat hegesztet már és sok hegesztőt látott, próbált, az mondta hogy K*** jól hegeszt.
persze én is megvagyok elégedve vele.

zip0ji0se

Köszönöm a választ meg Pálnak is. Akkor ilyet fogok keresni, vagy csináltatni. Néztem az áraik sem veszélyesek.
Még egy kérdés, hogy mért jobb a több leosztás mint az egy. Már mint a motorok részére.
Üdv

zip0ji0se

Mielőtt rendelném a trafót, megnéztem a motor adatlapját. Fázis áram 3A,fázis feszültség 3V.
Mivel dilettáns vagyok ebben a témában, (pedig kerestem), hogy mennyi is az annyi. Ez az érték tekercsenként, vagy, hogyan kell értelmezni a feszültség nagyságát. Már azóta próbálok választ kapni különféle írásokból, de inkább zavarosabb lesz a dolog. Esetleg valami összefoglalót találok ebben a témában valahol.
Üdv:

fn47xk7ei

A kisütő áramot is lehet korlátozni - lásd például egyik fórumtársunk kivitelezését .

kuner

Segítség kellene srácok!
Léptető vezérlő meghajtása optocsatolóval, viszont az optóval párhuzamos led folyamatosan világít, ha pc-re van dugva.
Dir kimenet állapotától függően teljes, vagy fél fénnyel.
Ha nincs gépre dugva, akkor nem világít, testre húzva a bemenetet igen.
Ez mitől lehet? [#nemtudom]

Csuhás

A: Elnézted a bekötést a led nem a jel és a föld között van hanem két jel közé került.
B: A ledek másik fele nagyobb mint 5V-ot kap így félfénnyel világít pl 12-5V hatására és teljes fénnyel 12-0V hatására.
C: valami nagy földelési gubancod van a rendszerben és valami kiegyenlítő áram (Y kondi árama) folyik át a leden.

kuner

Ezen módon van összehozva. Ha a vezérlő lábat ellenállással felrántom 5v-ra, akkor is ezt csinálja [#nemtudom]

kuner

hm, nem lehet bmp-t feltölteni ..

kuner

szóval így ..

ANTAL GÁBOR

küldök választ magánban ...

Csuhás

A Vcc az ugye 5V? Ennek az 5V-nak a negatív pólusa rá van kötve a port gnd pontjaira?