Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Gyárfás Attila

Igen néztem ezeket. Csak nekem 4s 5000mah lipo akksik vannak. Ami ugye 22v. Ezeknél meg a nagyobb verziók min.36v osak.

000000000

itt van hozzá ajánlot vezérlö...
https://wholesaler.alibaba.com/product-detail/Maytech-5065-270kv-brushless-motor-rc_60522069129.html

de valoszinü találsz hozzá modelezöi kategoriába bldc meghajtot mert ez erösen ebbe a kategoriába huz...

https://hobbyking.com/en_us/catalogsearch/result/?erp_category=&q=BLDC+ESC+

000000000

dc feszt nagy veszteség szálitani vezetéken még pár méteren is nagy tejesitménynél pláne nagy áramnál nagy kereszt metszet kell  a feszt inkább növelik hogy kisseb áram és keresztmetszet keljen pl eletromos autok 300..400v is van a kaszni területü akku foráson...

Gyárfás Attila

Ja. Köszi. 260 dolcsiért kész ,komplett gördeszkát kapni. Nem 1 mocit  ,szabival.
A hobbyking es szabikkal van már tapasztalatom. Gondoltam ha van vakakinek egy ilyen esc projekt, inkáb megépitem. És tudom mi van benne.

keri

Sajnos kapcsolást nem tudok, de nyílt fejlesztésű BLheli firmware az Atmel procis ESC-kre van. Erre szerintem van kapcsolás, bár 200A-t még nem láttam.
Ez nagyon jó rendszerű dolog, jól paraméterezhető, gyakorlatilag bármire.

000000000

Nem akarlak lebeszélni az épitésröl de rá sem...
de egy 555 és egy 4017 3 számláló modban már ide kelvéskel lene....több paramétrt is figyelni kell azért vanak tulbonyolitva controleres...
Másik az eredeti alkatrész sikerül találni Nagyáramu fetek pl?
Még megbizhato helyeken (mouser.. elemet14...stb) is sok az után gyárot alkatrészt![#sniffles]

https://www.aliexpress.com/af/120A%252BESC/2.html?isAffiliate=y&initiative_id=SB_20171002110318&site=glo&g=y&SearchText=120A+ESC&tc=main&user_click=y

6rk75uezn

Halihó.
Hátha van aki vágja ezt a témát.
Van egy Bosch 18 v os behajtóm,két aksija gyengélkedik,az eredeti is és amit vettem hozzá pár éve is.
NiCd mindkettő,memória efektus bla bla bla...
Arra gondoltam hogy valahogy nem lenne összehozható hogy egy ugyancsak bosch 18v is Li-Ion os aksi belét átrakni (ha elfér) a meglévőbe?
A töltő jó lenne hozzá?
Most van egy új ilyen aksi jó áron kéz alól,új eredeti aksit már nem szeretnék venni ehhez a géphez.

000000000

litiumos szerszám gépekbe már legtöbbe bene van BMS vezérlö akkupakban ez elvégez mindent cella védelem + töltés vagyis a munka polusok egyben tölthetö sima dcvel cella feszültség nagyság renben egyböl![#sniffles]
BMS....

Istvan0728

Vezérlő szekrény PLC-vel az adok-veszek 73465-ben.

6rk75uezn

Tehát azt mondod ha beleférne akkor minden további nélkül használható és tölthető is a régi töltővel?

RJancsi

Szinte biztos, hogy befér. Már csak azért is, mert a NiCd (NIMH) cellák 1.2 a Li-ionok 3,7  Voltosak. Tehát 18 V-hoz a régi cellákból 15 db volt sorba kötve, Li-ionból 5 db is 18,5 V-ot ad le (üresjáratban). Arra figyelj, hogy hol van a BMS áramkör. Ipari cellákba nem tesznek ilyet, ott vagy a cellák mellett (azokkal össze-zsugorfóliázva) találod meg, vagy valahol a gép mélyén külön van eldugva. Ezeket "illik" spéci töltővel tölteni, ami képes akár cellánként figyelni a töltő áramot. Az egyszerű háztartási cuccokhoz (elemlámpák, "powerbank"-ok stb.) a cellák végébe raknak egy mini áramkört, de ez csak egy-két cellára van kihegyezve, melegszik mint állat és nem túl jó hatásfokkal használja a cellát.
A Li-ion cellák töltése nem játék, csúnya tűzijátékot képesek gerjeszteni ha túltöltik vagy mechanikai sérülés éri őket.

6rk75uezn

Értem és köszi szpen.
Tehát ha a Li-ion os cellék mellett ott van a BMS áramkör akkor szerencsém van és annyi a dolgom hogy átszereléskor ugyan úgy kerüljön bele az is és máris használható és tölthető a régi Ni-cd-s eredeti töltőjével.
Másik előnye is lenne akkor,hogy sokkal könnyebb lenne az aksi.

6rk75uezn

Ha nincs benne maga az aksiba akkor pedig megoldás lehet a cree2 fórumtárs által linkelt pár dolláros BMS kis áramkör.
Jól gondolom?