Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Közben már megtaláltam én is a farnelt. [#wave]

svejk

Sok bajom származott már belőle, hogy nem tudok NEM-et mondani. :)
Lásd ma délelőtt :(

000000000

Kérdeztem mekkora áramot tud ez a panel, de nem válaszoltál.  
És Fa-kukac is írta: "Vigyázat, jó ez a bsm akkus fúróhoz? Az egyik ilyen oldalon ahol ilyet láttam, írta a kinai hogy nagy áramú pl furogépekhez ne vedd meg"
Mindenesetre nem árt feltölteni, hogy a cellákat egy szintre hozza és ne kisütésnél keljen izmoznija a nagyobb áramoknál a cellák szinten tartásával.

6rk75uezn

Bocsi,nem láttam.
Szóval 10A es,és ahogy látom igen a kisütő kimenet a töltő bemenete is.
Oké akkor felteszem töltőre,hagy menjen tele fullra csepp töltéssel is igaz?

ajpwg6jrn

Nem lesz jó hozzá. Az elektronika ki fog kapcsolni.
Sőt ha nem tesz a kimenetre pár 100Uf-nyi kondit, akkor az első rezzenésénél ki fogja kapcsolni a kimenetet.
A gépet közvetlenül a cellák kimenetére kell tenni. (És odafigyelni nehoyg túlmerüljenek.) Vagy más elektronikát kell alkalmazni.

000000000

Makita-hoz 14.4Voltos NiMh géphez milyen BMS elektronikát ajánlanál amit az eredeti töltőjével lehetne használni ?
4 lítium cellásra gondoltam mivel az eredeti már merülő akkuban is 15,625 voltot mértem
Ha jól emlékszem 12 cella van benne gyárilag.

6rk75uezn

Eddig tökéletesen működik,sőtt meg is terheltem és semmi gond.

000000000

Akkor örül és használ ! [#wave]

6rk75uezn

Azok után a félhalott Nicd-k után!
Köszi neked is a segitséget.
Ha beválik 1 hónap alatt akkor csinálok még egy ilyen aksit.

000000000

látom bevált amit ajánlotam!
21v min ami meglegyen hogy a celák maxra legyenek töltve a bms elvégzi a töltést is ![#wave]

000000000

Ezt néztem inkább.
Csak nem egyértelmű, hogy a töltő / kisütő kivezetése ugyanaz ennek a panelnak.  
És fog működni az eredeti NiCa Makita töltővel is ez a BMS

https://it.aliexpress.com/item/1pc-Mayitr-4S-14-8V-30A-18650-Li-ion-Lithium-Battery-Cell-BMS panel ?

000000000

000000000

litiumhoz jó csak ic ere van paraméterezve!

000000000

Nem jól értelmezted.
Az kérdezem, hogy az eredeti Makita NiCa töltővel fogom tudni tölteni ezt a BMS paneles Litiumos akkut ?
Mert ezek a Makita töltők áramgenerátorosak.