Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

A lényeg itt a zárt hurkon múlik, hogy mennyit ölel át.

A hobby szoftverek közül tudtommal egyelőre még csak a LinuxCNC büszkélkedhet a teéjes hurokkal, azaz ott ténylegesen össze lehet hangolni a tengelyeket.

RJancsi

Ha jól értelmezem az általam belinkelt zárt hurkú léptetőmotor leírását, "kvázi" szervónak fogható fel.
A CNC vezérlő ugyanúgy step/dir jeleket ad ki és nincs visszajelzés arról, hogy a motor végrehajtotta-e a lépést vagy sem. Ám a hibrid léptető motorba be van építve az enkóder. A motormeghajtó pedig figyeli, hogy a kiadott léptető impulzust a motor végrehajtotta-e. A lépésvesztést a motormeghajtó észleli és korrigálja anélkül, hogy a CNC vezérlő tudna róla. Hogy mindezt milyen gyorsan képes elkövetni az más kérdés.

svejk

Jól írod...

De akkor most mi is a bibi?

A #19644-ben van ott alul egy kis ábra, ránagyítottam,
az egy step/dir-es AC szervo bekötése.

Van ilyenje Gbalázsnak??
Ha igen, akkor minden happy, de akkor megint nem értem a kérdést. [#szomoru1]

svejk

Oké, magánban tisztáztuk, én értettem félre.

s7manbs8

Ilyet lehet itt kapni valahol vagy nincs valakinek esetleg ?

s5f8tmfv3

Ez valami vasaló alkatrész vagy termosztát?
link
Elektromos szerelvény boltban valószínűleg kapsz.

PSoft

Menj fel a padlásra, nézz körül.
Azt a vackot meg...dobd ki a francba![#nevetes1]

s7manbs8

Olajradiátor. Nekem is eszembe jutott, hogy lehet van a padláson vagy  a kamrámban, valami hventillátoros hősugárzó, abban is van valami hőfokszabályzó lehet, vagy iylesmikben. Csak hát ebben a fagyban ott mászni a létrán, még a macskáknak se ajánlatos, le ne csússzon az ember.

s7manbs8

Ilyemsi, csak ugye ezt felszerelni, ha nem olyan, akkor az nehézkes.  Gondoltam már arra is, hgoy egy elektronikát csinálni neki, egy relével valamit belebarkácsolni, ha majd nagyon ráérek. :)

s7manbs8

Na, még az is lehet van valmi rossz olajsütőm is ...  tényleg, abban is lehet van hasonló majd szétbontom már, mert az amúgy is kuka.

000000000

Azem ez kissebb höértékü a vasaloéná![#rolleyes]

Kicsa

Én most semmivel sem,csak segíteni próbáltam. [#vigyor4]

Rabb Ferenc

Bár nem a szomszédodban van, de itt nézz körül...

RJancsi

Igaz, hogy sok minden kapható náluk, de piszkosul drágák. Szerintem.