Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

frob

sziasztok

hozzám került egy kis kínai cucc egy ilyen sw tologatja rajta a motorokat : planet software

2 dolog nem akar sikerülni..
e-stop beállítása,
és
a szerszám bemérés beállítása

használ esetleg valaki ilyet, esetleg tudna segíteni?

egyébként jópofa program, elég sok mindent tud

kaqkk007

Van itt az oldalon témája : CNC USB controller, (Planet CNC)

em8g9226t

Szia Budapest-Martonvásár-Székesfeh3rvár vonalon szoktam mozogni ,próbáltam azt is amit írtál az Xre és Z tengelyre kötöttem az Y motorjait sőt tartalék motorral is kipróbáltam az összes tengely jól vált irányt kivéve az Y .
Azt most vettem észre hogy 5.0.1es firmware van rajta és találtam egy olyan leirást a következő update-ben hogy mach2-3 irányváltás probléma javitása, de szerintem ez elektronikai gond lesz ahogyan te is írtad
Nem tudom ki tudna segiteni de bosszant hogy megvettem a gépet és most nem tudom normálisan használni

frob

ó köszi, keresem!

000000000

Ha nem lennél olyan messze akkor azt mondanám hozd el és adok helyette egy emelt feszültségű emelt áramú verziót !
Az konkrétan 14 amperes fázisáramokkal tekerte a motort és anno Magi István rakta fel rá az utolsó frissítést mielőtt megszűnt a gyártása.
Valahol van még egy tartalék processzorom is bele az is a "legújabb" firmware-val.

000000000

Az irányváltási hiba pedig az hogy konkrétan ellépkedett az egyik irányba minden irányváltásnál.
Így például az ide-oda mozgással gravírozott négyzet paralelogramma lett. [#nevetes1]
Na igen, de egy közel 15 konstrukcióról beszélünk ! [#hehe]

em8g9226t

Szia merre felé kéne mennem??? Nekem megérné szerintem ,annyit belefeccöltem már és annyit szívtam már vele hogy pár száz kilcsi  már nem oszt nem szoroz [#vigyor5]

000000000

Helyileg Vác.
Ha jó akkor katt a nevemre és tudsz írni privát üzenetet !

ANTAL GÁBOR

Pont tegnap okítottam egy volt munkatársamat :  ha lehet kerülni kell a  az IR ilyen szisztémájú ( bootstrap -es )  meghajtóit.

ANTAL GÁBOR

Kapcsolóüzemű tápnál ( Sepic szisztéma) találkoztam egy 3 betűs rövidítéspárral  CCM és DCM . Sejtem hogy conduction mode az utolsó két betű. De mi a C Illetve D ?? ( charge / discharge ? )

ANTAL GÁBOR

másik tipp a D re a decrease. De annak increase lenne a párja

t5kzsyyvh

ANTAL GÁBOR

az utolsó ( talán valós)  tipp: C = continuous
D = discontinuous

kuner

Véleményeket várok.
Szerintetek egy 3 fázisú léptető hajtás mit szólna, ha ac szervo motort akasztanék a kimenetére?
Addig oké, hogy forgatja, de mennyire lenne használható?

keri

Nekem működött, igaz, a névleges 200V helyett 30V-al próbáltam.
Főorsó motornak jó, de pozicionálásra szerintem nem ártana a visszacsatolás, mert úgy nem túl optimális a tartó nyomaték.