Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Ja mert nem állítható .
Csak megemlítettem . próbálkoztunk annó , menetfúróvá alakítani kézi fúrógépet , ott előjött ez a probléma .

k2rf792ud

köszönöm a szájbarágós leírást.. :)
akkor még meggondolom...

remrendes

Kina, legiposta.

Csuhás

Köszi, már úton van. Érdekes hogy a Farnellnél két cikkszámon is szerepel ugyanaz az ic, csak az egyik esetben csak előrendelni lehet, míg a másikban van raktáron. Tanulság: Ha úgy látod hogy nincs az még nem jelenti azt hogy tényleg nincs. :- (

remrendes

Es forditva is igaz :)

Egyújabbgépépítő

Arra figyelj, hogy esetleg USA készlet 7000Ft szállítási díjjal.

Csuhás

Így van. Céges munka elbírja a 20db ic a plusz 7kFt ráadást.

LittleSV

Szerintem az 7'Faktoriális' ami 5040, így a szorzatok 10080 és 25200. De lehet tévedek.

uacr7pzm

Sziasztok

Inkább ide írom a kérdést, mert a másik topicban épp kardjukba dőlnek a profik a hazai szakképzés miatt. [#vigyor5]

Van egy FANUC Wire Cut W1 típusú huzalszikra gép aminek tönkremenőben a crt monitora. Szeretnék rá egy lcd monitort rakni. Már vettem egy ilyen áramkört:
RGBS-CGA-EGA-YUV -ról VGA-ra átalakító
Viszont az eredeti helyett egy fabrikált és nem gyárilag belevaló Panasonic TX 1450 AB típus van benne. Valaki tud segíteni kapcsolási rajz, vagy bekötés terén? Elég sok leírás van a neten FANUC CNC átalakításokról CRT-ről LCD-re. Csinált már valaki ilyent? Elektronikai műszerész lennék, de még ilyent nem csináltam ezért előbb informálódnék a tapasztaltabaktól.
Előre is köszi.

kuner

Privát üzenete érkezett [#awink]

lari

Érdeklődöm, hogy használ-e valaki olyan referencia beállítást, ahol nem csak egy refpont kapcsoló adja a kívánt pozíciót, hanem az adott tengely encoderének az index jele biztosítja a megfelelő pontosságot.
Konkrétan az érdekelne, hogy mennyivel pontosabb egy ilyen kombinált kivitelezés, mint egy sima ref. kapcsoló.
A másik ami érdekelne, hogy a gyakorlatban hogyan kell/lehet ezt kivitelezni?

000000000

Ezt a technikát akkor érdemes elkezdened, ha olyan hajtómotorjaid vannak, amik már eleve idex jeles ecoderrel szereltek, vagy sajnos rá kell buherálnod.
Utána pedig pár logikai kapu kérdése az egész, és ha jól emlékszem valamelyik topikban ezt már többször ki is tárgyaltuk.

Mellesleg ha a mechanikád nem eléggé merev és pontos, kár vele vacakolni. Ilyenkor a mezei mikrokapcsló is bőven elég, nem lesz jobb a géped az encoderes változattal se.

keri

Referencia kapcsoló akkor is kell.
Simán sorba kötöd a kettőt, vagyis logikai AND kapcsolatba hozod a kettőt.
Mondjuk a hajtáslánc hibáit ezzel megkerülöd, így az rontja a pontosságot, viszont ha a referencia kapcsolód a pontatlanabb, nem a mechanika akkor javítja. Én azt mondom célszerűbb egy precíz kapcsolót használni.
Másik, hogy van jelentősége a pontosságnak?
A munkadarab pozíciókat a szerszám helyére befogott tapintóval szokás felvenni, hiszen a befogáson is sok múlik, ahogy a szerszám offszeteket is külön érzékelővel nézed.

PSoft

"Én azt mondom célszerűbb egy precíz kapcsolót használni."

MZ megszakító?:)
[#wave]

lari

Igen, a motorokon jelen van az index jel, a mechanika is elég merev, mivel gyári öntvény...
Emlékszem, hogy ki lett ez már tárgyalva, de nem emlékszem, hogy melyik topicban.
Mindenesetre egy skicc a logikai kapukról sokat segítene...