Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

pbalazs

Én javítottam már, de csak a FET-ek voltak elszállva benne, szóval nem volt nagy baja.

bicme92us

Ezt most nem értem. Bipoláris motornál a tekercspárok összetartoznak. Honnan ez a csere bere?

RJancsi

Elsőre nekem is furcsa volt, de az egyik motornál fekete a másiknál sárga az egyik vezeték. Tehát nem ugyanannak a motornak a vezetékei vannak megcserélve, kétféle motorról van szó, ahol 3-3 vezeték színe megegyezik de a negyedik más.

9pk59nuy

Enyémnek az a baja lett, hogy nem reagál a bemeneti jelekre. A motort megfogja, de nem melegszik. DMM-el mérve szakadást lehet mérni pólusváltásnál is. Sokat segítene egy kapcs. rajz.

pbalazs

Kapcsrajzom nincs, de a FET cseréhez és a végfok analizálásához nem kell, mert "leolvasható" a PCB-ről.
Ha fogja a motort, és a proci okés, akkor valószínűleg rövidzárban van a FET. Ekkor nem feltétlen kell melegednie.

Mérd ki a FET-eket, az hamar megvan. Ha más a baja, akkor az nagyobb gond. Világít a piros LED?

9pk59nuy

A zöld led világít.

pbalazs

Akkor érzésre azt mondanám, hogy a proci okés, és a ki- vagy bementi fokozattal lesz a bibi, ami jó eséllyel javítható.
Megmérted a FET-eket?

svejk

De ez alatt vajon mit ért fórumtársunk?

"DMM-el mérve szakadást lehet mérni pólusváltásnál is"

pbalazs

Pontosan nem tudom, de talán aktív állapotban történt a mérés, ami félrevihet.

000000000

Mostani teknologiás(nem elavult) plc ismereteket szeretném meg tanulni keresek olcso eszközt gyakorlás képen ez megfelelö lene erre a célra?
olcso plc board

snapscan

Annyit dönts el, hogy milyen 'nyelven' akarod programozni. Ha csak ladder, akkor a linkelt cuccok megfelelnek gyakorolni, ill. alapok elsajátítására, de természetesen a komoly termékek gyártóspecifikus tulajdonságai nem lesznek benne. Nekem sokkal jobban fekszik az FBD és ST nyelv, azokhoz viszont linkelt cucc nem megfelelő.

svejk

Hopsz, egy új, komoly, PLC tudort tisztelhetünk benned?

Van nekem egy régi megoldatlan problémám A.B. SLC 5/04-el.
(memóriakezelés, indítási paraméterek)

Esetleg foglalkoztál velük?

4ybj8h3c8

Ez engem is érdekelne.
Milyen kütyüt ajánlasz, amit érdemes megvenni, és tanulni vele?  

(Ha lehet hazai forrásból, Kínából elvből nem rendelek.)

000000000

ladder létra programozás ezt ismerös (alapkő)
FBD és ST nyelv ezt nem ismerem viszint!

000000000

Javits ki ha tévedek igy elsö felkutatásra IEC 61131-3 szaványrol!

1,ladder Szoftveres egyszerüsitet létra programozás?
2,FBD és ST Szoftveres Grafikus létra programozás?
Az Fenti rész inkább szoftveres fejlödésben eltérö vagy hadveresen is kell támogatás plc eszköznél FBD és ST résznél?