Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja, azt hittem fejből tudod, próbáltad már.

10 000 000 000 /100 000 = 100 000 másodperc.
No ez már "PMPO" gyanús kategória. :(

Előtriggerezést tudja?

A fiókodban levő cucc esetleg eladó?

Csuhás

"Elő triggerelést tudja?"
Hogyne tudná, akár fél évre előre is :- )

svejk

De most komolyan, a szervizmunkáknál nagyon gyakori feladat az, hogy azt lássuk mi történek egy adott esemény előtt, mi okozza a galibát, nem várt eseményt.

A tárolós szkópoknak, log.analizátoroknak ez a legnagyobb előnyük.

000000000

valaki ismeri ezt ic sorozatot?

ad9850....54

szkophoz jelgenerátor (DDS)!

Csuhás

Egy rokont használok: AD9832 Mi volna a kérdés?

000000000

Menyire használható?
Én szop mellet szeretném jelgenerátornak használni nincs nagy igény ugy 10Mhz ig max sinus.... négyszög!
AD9851 szemezek az már tud fázis eltolást is ami nem egy hátány!

000000000

Vagy még egy ilyen ez készen van de kicsit drágább....
mini dds

snapscan

Rég használtama a kínait, de emlékeim szerint nem tud előtriggert (azért meg nem esküdnék rá). A DV3200 tudja, sőt, bemeneti jelekből tetszőlegesen összekapuzható triggerjel.
Egyik sem eladó, mert a kínai klón protokollokhoz jobb, mint a DV3200-as (lényegesen többet ismer és kellemesebb a szoftvere), de komolyabb mérésekhez nem megfelelő, azokhoz kell a drága cucc is.

000000000

000000000

Én régeben használtam jelgenerátornal 10Mhz tudja kinai de ez lehet szoftver fügö is mit használnak hozzá... mert szoftveresen is butitva volt eepromban is hadveresen ez "ez usb bee fx" néven futot be clone eredetiben!

Csuhás

Kicsit hasonló elektronikát terveztem én is. Nekem a dds csak órajelet generál, ami egy számlálót léptet, a számláló egy ramból pörgeti ki az előre letárolt jelalakokat egy DA konverterre. Századhertz felbontással, lehet így fáziskötött, tetszőleges jelalakot előállítani.

000000000

Biztos profi amit csináltál sajnos nekem enyire nem megy a konrolerezés ad895x gondolkodok hogy bele kezdjek e kezelni is kelene az spi részét de csak fekvencia kezelést találtam arduinora  de még jopár funkcio hiányoznak fázisszög... kitöltési na meg ott van a kimeneti erösités (amplitudó szabályzás)...

őrülT-Tudós

Sziasztok, új vagyok itt a fórumon, nem is tudom, hogy mehet e ide ez a kérdés/kérés.

Szóval a következő szettet vásároltam az elmúlt napokban:

4 Axis TB6560 USB CNC - kártya

1.8Nm 0.9° Léptetőmotor, bipoláris, hibrid

tápegység 230V/24V 350W

Mivel a bekötéshez semmiféle segédletet nem kaptam, ezért fordulok hozzátok. Előre is köszönet érte! [#alien]

RJancsi

Ha jól látom, ilyen kártyád van. A hirdetésben elég jó képek vannak a csatlakozók bekötéséről.

őrülT-Tudós

Lehet, hogy a "Segítség, béna vagyok" topiccal jobban jártam volna [#vigyor3]

Szóval a kérdéseim:
1. A motorokat a 8,9,10,11 csatiba kell kötnöm, ahol a+,a-,b+,b- lehetőségeim vannak. Van 4 különböző színű kábelem. Van erre valami jelölés, esetleg mérni kell valamit?

2. tápon ac input, földelés oké.
többit nem tudom hova kell kötnöm..[#lookaround]