Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

mma6fim4

Sziasztok

Ezidáig csak léptetős gépeket csináltam, de most jönnek a szervok. Az lenne a kérdésem, hogy az encodert a szervovezérlésbe kell ugyebár egyszer bekötni. Így viszont hogy kap valós visszacsatolást a DRO ha a vezérlőkártyába már nincsenek bekötve?
Előre is köszi.

000000000

Mach3 nem tud valós visszacsatolást.
Kiadja a lépés és irány jeleket és bízik benne, hogy a vezérlő azt maradéktalanul végre is hajtja. [#idiota]

mma6fim4

Értem, köszönöm. Akkor nem számolgatom hogy tudnék 5 bemenő portra 4 induktív érzékelőt, egy vészstopot és három encodert rákötni [#vigyor4]

000000000

Eleve 3 encoderhez minimum 6 bemenet kell.
A 5 végállás kapcsolóknak elég 1 bemenet.
A vészgombnak is 1, tehát ez már 8 lenne.
Esetleg a vészgomb is mehet ugyanarra a bemenetre amire a vészgomb, de akkor is még 7 darab kellene.
Gondolom ezért is vetettek el az abszolút visszajelzéses dolgot.

D.Laci

Ugorj neki még egyszer :)
"a vészgomb is mehet ugyanarra a bemenetre amire a vészgomb,"

000000000

Végállás [#idiota]

000000000

Csak figyeltem, figyeltek e ? [#hehe]

D.Laci

0w3dp8g7e

Sziasztok!

Új probálkozóként jelentkezem! ;)
Olvastam pár oldalt a vezérlőkről de tapasztalat hiányába nem tudom eldönteni melyik lenne nekem a jo!
Figyelek az ár érték arányra is, de nem baj ha van végállásbemenete  esetleg controllert lehet hozzá illeszteni!
Sima kis 3 tengelyes gépet tervezek.... esetleg késöbb egy fektetett forgatót!

Köszönöm

0w3dp8g7e

vadember

Ez leválasztó kártya(Breakout Board) nem vezérlő. Galvanikusan leválasztja a rádugott cuccokat.

0w3dp8g7e

Vagy ilyet érdemesebb nézni  ahol egybe van a motormeghajtó?

Bár itt ha valami elszáll akkor vagy komplett csere vagy forrasztgatás!

0w3dp8g7e

Jaj... rossz linket másoltamez akart lenni

vadember

Szerintem vegyél ilyet. Ez tökéletesen elegendő ahhoz, hogy kipróbáld a motorok bekötését és a Mach3-mal való összekötést.
Azután meg majd úgyis a léptecsnak megfelelő esetleg nagyobb áramot ill. feszültséget szolgáltató meghajtók közül választasz egyet.
TB6560

vadember

Ez pedig egy USB-re csatlakoztatható mozgásvezérlő ami után még kell a léptetőmotor meghajtó is.
Ez egy kínai klónja az eredetinek, használt már itt is ilyet más is, majd az leírja a tapasztalatait.
USB CNC