Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Kicsa

És ezt,hova kell bekötnöm? Mert gondolom,meg kellene 'műteni' a leválasztókártyát,hogy ezt elé kötve,a sorkapcsokon már az 5V legyen meg,ne ez a 1,6 V körüli érték.
Van erről valami leírás? Keresgettem ilyen hibát külföldi oldalakon is,de még nem leltem rá megoldást.

000000000

A referencia futás sebességét a Config-ban a  Home/Limits alatt tudod állítani, de alapban 20%-on van.  
Itt tudod beállítani azt is hogy +/- irányba keresse a referencia kapcsolót ami lehet a végállás kapcsoló is!
Ha a végállás és ref kapcsoló ugyanannak van megadva akkor először ráfut és mikor lejön róla az lesz a referencia pont azon a tengelyen.
Ezután újra végállás kapcsolóként működik.
Ha nem jó irányban keresi a referenciát akkor jöhet a szabad oldalon a golyótlanítás hadművelet. (ilyenkor nem érdekli a mach-ot a végállás kapcsoló, BUG ) [#nemtudom]
Esetleg nem lenne menet az orsó végén akkor fúrj bele és csavarral rögzíts egy jókora alátétet rá így nem fog lepörögni. [#papakacsint]
A golyós orsó közepe nincs hőkezelve.

Kicsa

Az orsó hosszabb is mint kéne,ez a szerencsém. Menet nincs benne,a 4 kocsi közül a két hátsó már félig lentvolt,mire stoppot nyomtam.
A sebesség részt megnézem,és jól leveszem csiga tempóra. Most,hogy már nem vinnyog a H1,elég lesz a bekapcsoláskor referálni,aztán  a végén kikapcs. Eddig,marás után még darab szereléshez is lenyomtam a motortápot... [#nyes]

Egyébként tengelyenként 2 db kapcsoló van,és az általad említett BUG is közrejátszhat...mivel át is ment a kapcsolón. Na de,hogy miért nem érzékel rendesen,továbbra sem tudom. Korábban ez a kábel a kivezetésekkel a H1 jumper bemenetére volt kötve,ott soha nem volt ilyen gondom.
Már arra is gondoltam,hogy kínomban mégiscsak kiherélem az lpt kábelt,és a bemeneti 10-11-12-13-15 pineket direktbe kötöm be,a leválasztókártyát kihagyva.

zozo

Nem kell semmit "műteni" [#nevetes1]
A kedvedért kifordítottam egyik dobozomból a panelt, hogy lásd, milyen eccerű'

Látod, a sarkon kapja az USB +5 V-ját, másik sarkon a GND-t (ott volt szabad közös GND)

A rövid kapocs-sor közepén meg a 12V-ot. Innentől megoldja, hogy a bemenetek fel legyenek húzva, mit Pál is mondta korábban.

000000000

Már sok ilyen kinai rossz kártyát bekötöttem és nem volt probléma vele.
Sajnos már egy ilyen kártyám sem maradt otthon, így nem tudok mérni rajta.
Tehát ez az 1.6 volt amit mérsz halvány lila fogalmam sincs hol sikerült összehozni.  [#nemtudom]

kizzoalfa

Szia,

ha ez a meghajtó bekapcsolt akkor is van H+L oldalnak együtt 50 celsius fokon 500 mohm nagyságrendű RDS_on értéke, így mindenképp hűtsd meg jól.

zozo

Az 1,6V úgy emlékszem, megjelenik rajta ha üresen van a 12-24V-os oldal. Amint megkapja a tápot, rögtön felugrik mittomén' 10V körülre.

Nehéz elképzelni, hogy az optók LED-jének felhúzó ellenállása lenne szakadt és nem megy fel a fesz a kapcsokon.

Kicsa

Köszönöm szépen a képet!
Ahova te a step up kimeneti feszültségét kötötted,nekem ott most 24 V van,a külső kapcsolóüzemű tápról. Ha a feszültséget letekerem 21,8 V-ig vagy feltekerem 24 V-ig,akkor az 1,6 V arányosan változik vele együtt.
Van egy másik kártyám,megnézem azon,hogy mi a helyzet,viszont azt ki kell műteni a helyéről. Nem lesz egyszerű eset az sem,de akkor tudok mérni azon. Az pont úgy néz ki,mint a te képeden lévő.

(A mostanin kék,ócskább lemezes sorkapcsok vannak,azokkal szenvedés a bekötés)

000000000

Nem felhúzza, hanem direktben van az optocsatoló egyik lábán és a kapcsoló köti rá a GND-t a csatoló másik lábára egy ellenálláson keresztül.
Tehát ha nincs meg a 12/24-es betáplálás akkor a bemenetek sem mennek.

zozo

Ja igaz, de úgyis működhetne, hogy az ellenálláson keresztül húzza testre, csak ez a csúnyábbik (áramfaló) verzió lenne :)

zozo

Ja, meg akkor folyton világítana szegény LED-je az optónak.
Ez hülyeség lenne, nem csak áramfaló :)

jeepatti

csd3 02bx2 samsung szervó vezérlő alkalmas step-dir vezérlésre? jól látom?

köszi

http://www.ware-tech.com/kr/_library/document/servo/samsung/CSD3%20Servo%20User%20Manual_en.pdf

000000000

Igen.

Csináltam már ilyen vezérlővel is gépet.
Szoftver meg programozó kábel nélkül nehéz lesz beállítani.

designr

Igen..Samsung,OEmax,Allen Bradley neveken is fut..
Eladtam már jópár szettet..tökéletesen futnak,könnyen programozhatók..és a 200w meglepően sok mindenre elég..
ha kérdés van velük kapcsolatban irj::))

Kicsa

Azon agyaltam,hogy neked ugye a step up konverterrel előállított feszültség GND és a pc GND-je egy és ugyan az.
Nem lehet,hogy nekem a külön tápról jövő gnd szálat be kellene kötnöm még a pc gnd sorkapocsba is? Csak hogy tudja a kártya,hogy mihez képest mennyi az annyi. Sajnos nem ismerem a leválasztókártya kapcsolását. Vagy ezzel tudok okozni valami bajt is?