Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Az ángilus fórumon ennyit találtam: "on the inputs there are voltage divider network and RC filter". Ha az segít, akkor szólj, és nagyítót ragadok az értékek leolvasásához. :)

ANTAL GÁBOR

Köszi. Elvileg én is megtehetném csak be van dobozolva az eszköz . Várok még hátha valaki tudja . Más ügyben megy egy magán ..

svejk

Holnap délelőtt megmondom neked, ha nem késő.

svejk

Keresek 2SK1170 és 2SK1573 FET-eket.
Kölcsön, vagy bontott is jó, csak hama-hama legyen.
Közben rendelek Shenzenből, ha máshol nem találok.

ANTAL GÁBOR

Köszi nem késő ( úgyis mással szívok..) De a forrást is áruld el !!( okulásképp )

svejk

4,7 kOhm +5V-ra
Aztán jön egy 22 kOhm /39 kOhm||C tag  3,3V-ra illesztő feszültségosztó, majd bele a mikrovezérlőbe.
A mikrovezérlő eme bemenetei szinte majdnem biztos hogy Schmitt trigeresek.

svejk

Egyébként az UC300-nál is ez van, jól bevált, egyszerű.

ANTAL GÁBOR

Kköszönöm .Te honnan tudod ( vagy az uc 100 at extrapoláltad? )

svejk

gswrjiu4i

RC szűrő. Váltóáramú induktív tekercsek zavarszűrésére való

000000000

Köszönöm, de én ezt tudom a kérdező nem tudta.
Rögtön a következő hozzászólásomban ott volt.
http://www.bdent.com/s1201-okaya-surge-absorber.html

544if3hez

Ezt elmagyaráznád? Mert fogalmam nincs miről írsz.

000000000

Szünetmentes táp kérdésében egy valói szinusz jelalakú pl. APS Smart-UPS 700 egységgel védhető egy a Pc és a cnc vezérlő együtt?
A rendszer röviden Pc-galvanikus leválasztó-stepper driver-kapcsolóüzemű tápegység.

Itt a hálózati ingadozás védelemre gondolok, esetleg valakinek tapasztalat?

000000000

Az a szünetmentes maximum 450 Watt teljesítmény tud leadni.
Mért meg a PC és a cnc gép maximális fogyasztását és ha ebbe belefér akkor hajrá.
De maximum 5 percet bír akkuról üzemelni teljes terhelésnél.

keri

Igen.
Bár én nem APC-t használok mert ahogy Pál írja azok csak rövid kiesésekre vannak nem folyamatos használatra.
Egy 600W-os PannonPower invertert használok. Ez tartós üzemre van méretezve és külső akkura, amit tölt is, tehát szünetmentes. Ha túl magas, vagy túl alacsony a hálózati feszültség, akkor átvált akkus üzemre. Nekem egy műszerész eszterga és a hozzátartozó PC megy róla, meg a 3D nyomtató, és a fűtés keringető...meg ha tartós áramszünet van, akkor a hűtő, TV, internet, világítás....persze nem mind egyszerre.