Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

vg343kiu9

Azért egy még biztosan él. Az oldalamon láthatóak még működés közben is :)

000000000

Ez az asm dolog az örök kezdőknek amolyan gumicsont.
Szeretnek olykor elmorogni rajta.

000000000

Én ismerek olyan hazánkban állomásozó brit céget, ahol még szálautomatát használnak, mert gyorsabb, mint a cnc. (a vezértárcsáról jutott az eszembe)

dezsoe

[#conf] Mire is gondolsz? Nem teljesen világos.

000000000

Gratulálok, ez a beszéd, huhh de csodás dolgaid vannak![#eljen]

Te automata gépednek egy szánját többe nézem mint 10 db mai PC-t USB-stől op. rendszerestül együtt.
Én még tanultam az gépészkaron vezértárcsa szerkesztést, optimalizálást. Gondolom manapság már erre valami külön kis tervező progid van, és nem kell hagyományos szerszámgépekkel, netán reszelővel "kibűvészkedni" az utolsó finomításokat.

000000000

Amit írtam is.

A DOS hőskorában tényleg néha gyorsabb volt az asm-ben írt program. Valójában így nem igaz.
A magasabb szintű nyelvek voltak fejletlenek.
A DOS végére ez már nem nagyon volt igaz.
A Windows korában meg már egyenest hülyeség.

Ahogy írod a .NET végképpen felszámolta még a lehetőséget is.

Elektronra értettem, amit írtam.
Az egyik gyerek nagyot akar mondani, akkor előjön azzal, hogy az apukájának CSÉB-je van.
Erre jön elektron az asm-el.
Bár, már az ultrahangos medvecsapda korszerűbb.
Szokott néha összefüggéstelen dolgokkal előállni.

Ő még ott tart, hogy bezzeg az asm-et a processzor közvetlenül érti.
Miközben, ez kapitális baromság. Ha így lenne, nem kéne az asm-hez fordító, meg linker.
Hogy honnan veszik az ilyen marhaságokat?

000000000

Bizony bizony, aki ért hozzá, és van is munkája, megfelelő nagyságú darabszáma egy ilyen gépre, az kenterbe veri a CNC-t a vezértárcsás masinával termelékenység területén még ma is.

000000000

Ők tíz éve ugyan azt gyártják.
A tárcsát a brit cég otthon csinálja. Felújítani is onnan jönnek melósok.
Az itteni személyzet csak kezeli a gépeket.

vjanos

Jajj de jó, meg is támadlak egy emaillel :)

B.Zoltán

Nem írt marhaságot az elektron az asm-ról, csak te nem érted a lényeget, de aki már programozott asm-ba az érti.

mma6fim4

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy szervo hajtásnál tényleg fontos-e az EMI szűrő. A léptetőmotoros gépeimnél is többen javasolták, de végül kihagytam és tökéletesen működik. Miután a szervo más technológia ez a kérdés ismét aktuális. 60ezer lenne a három tengelyre, szóval beruházok, ha érdemes, de a kérdés, hogy kell-e. Előre is köszönöm a választ.

000000000

Ja!

Éppen azért írtam, amit írtam.

000000000

Te most nem kevesebbet állítasz, mint azt, hogy te, vagy elektron toronymagasan jobb, mint az Intel, vagy a Microsoft mérnökei. Ez azért nem kevés.
Az átlagfelhasználó a 286, legfeljebb a 386 utasításkészletét ismeri. A későbbieket már nem is ugatja. Nem publikusak széles körben, mint a PCI-busz "programozása". Meg lehet ugyan venni, de kétlem, hogy az átlag pénzt adna érte.
Szóval, zökkenj vissza a realitások talajára.
Még a végén az Intel, vagy a Microsoft sírva könyörög nálatok, hogy tanulhassanak tőletek.

designr

Szerintem köss kompromisszumot.Ne adj érte 60 ezret.
Itt a fórumon végy 20 Amperes szűrőt 3 ezer ft körül..az még postával is 10 ezer ft.
A kétségeid eloszlatja és ha hizsel benne akkor használ::))
A maradékot pedig van hova elköltened a gép egyéb..fontos alkatrészeihez.
(viccet félretéve nem mindegy hogy plazmavágó vagy kis gravírgép lesz..Ha gond nélkül működik akkor elüzemelsz nélkülük.Ha mágis összszed mindent..akkor utólag is berakhatod.

544if3hez

Egyetértek A DOS stabilabb. A windows "millió" programot tölt be. Vegyükcsak a kernelt. Az ugye a gép hardware és a szoftver közé ül be. Tehát bármi ami közvetlenül a fizikai részhez akar hozzáférni az csak a kernelen keresztül történhet. A DOS-ban ilyen nincs. Ott BIOS rutinok hivásával kezeli a portokat. Közvetlenül, is hozzá lehet férni ha fizkai címmel hivatkozol rá. Ez ugye gyorsabb mert kikerüli az operációs rendszer értelmező programját. Ezért is gyorsabbak a közvetlenül assembly-ben írt programok.
A windows túlzottan felügyelni akar mindent és ettől válik bizonytalnná. A "driverek" egymásnak adogatják az adatokat amit a kernel felügyel. Minek? Ha azt akarom, hogy egy adatot írjon ki a gép akkor közvetlenül a portnak küldöm és nem hivok valakit, hogy vigye el a felügyelőnek(kernel) és ha az ráér majd szól valakinek, hogy vigye el a portnak. Az az operációs rendszer amelyiknek a működéséhez virtuális dolgok (Az egész a memóriában ül) kellenek sérülékeny és nem stabil. (A UNIX koncepciót követi és bizony volt hogy a UNIX elszállt pont azért mert mindent a memóriában tartott, csak újra bootolással lehett újra inditani.) A memória hely kezelése meg egyenes hanyag a windowsban de ezt az "apró problémát" megoldják azzal, hogy többet kell beletenni.)  A windows szép látványos de az nem mondható el róla, hogy satbil. Néha maga sem tudja,mitől fagy le..